• Nikola Stanković: „Gostoprimstvo i stvaranje novih prijateljstava je neprocenjivo!”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kao što smo najavili, poznati drum and bass i hip hop duo „Roll the Drums” nastupiće za vikend u kafe-baru „Štab Pogon”. Žurka pod nazivom „Dramenbejsna subota”, organizovana je s idejom da se „dram vrati u Pančevo”.

    „Roll the Drums” – Nikola Stanković i Dragutin Čulić, publici poznatiji kao DJ Džonidža i MC Don Dada, 1. oktobra predstaviće za njih prepoznatljivu kombinaciju likvidnog drum and bass-a i repovanja. Porazgovarali smo sa Nikolom Stankovićem – drum and bass DJ-jem, o njegovoj karijeri, planovima i tome šta publika može da očekuje od „Roll the Drums” ekipe.

     

     

    Kako si odlučio da se baviš baš ovom vrstom muzike?

    Sa drum and bass-om sam se prvi put susreo početkom srednje škole i recimo da je to žanr koji je u meni probudio svest o elektronskoj muzici, njenoj kompleksnosti i, samim tim, dobrom efektu koji ostavlja na publiku. Kroz odrastanje prošarao sam kroz većinu elektronskih žanrova, no nekako su me vibracije drum and bass-a najbolje terale da se krećem.

    Drum and bass DJ si već 5 godina. Reci nam nešto o svojim DJ počecima.

    DJ-ingom sam se u početku bavio za sebe, snimao mikseve i delio drugarima, eventualno na nekoj privatnoj žurci zavrteo ponekad. Dugo se čekalo za moj prvi party, obzirom da nisam imao velikog afiniteta da se pojavim pred većom količinom ljudi. Na žurkama sam uglavnom bio onaj u prvim redovima, koji je posmatrao šta to DJ u stvari radi. Tako sam i naučio da miksam, uz dosta sati provedenih za miksetom. Dosta mi je pomoglo što sam poznavao većinu ekipe koja je tada išla na žurke, pa ih nije bilo teško ubediti da dođu na moj party. Radio sam svuda gde mi se ukazala prilika i svuda se trudio da ostavim maksimalan utisak na ljude koji me slušaju.

    Sa MC Don Dadom radiš kao „Roll the Drums” od prošle godine. Kako je došlo do vaše saradnje?

    Sasvim slučajno bivamo pozvani da radimo na istom party-ju i nekako se baš potrefilo da je Dada uzeo majk kada sam ja stao za pult. Od tada se maltene nismo razdvojili. Tako jednostavno.

    Koje žurke su po tvom mišljenju obeležile tvoju dosadašnju DJ karijeru?

    Ako govorimo o veličini, onda su to definitivno one koje sam radio kao podrška nekom stranom artistu, to su nekako momenti sa dosta adrenalina, pa se pamte dugo. Međutim, žurke koje ću zauvek pamtiti su definitivno gostovanja po gradovima širom Srbije. Gostoprimstvo i stvaranje novih prijateljstava je neprocenjivo!

    Šta misliš o drum and bass sceni u Srbiji?

    Mislim da je manja, ali sa puno pozitivne energije i prepoznavanja pravog kvaliteta muzike u odnosu na mainstream za koji je bilo mesta uvek, drum and bass se godinama provlači dovoljno za prave slušaoce. Recimo da svaki veći grad u Srbiji ima ekipu koja se bori da održi ovaj zvuk među ljudima, kako produkcijom tako i organizacijom žurki. Upravo zbog toga u poslednjih nekoliko godina je primećen porast popularnosti ovog žanra. Primera radi i Main Stage Exit festivala sve više zaposedaju imena sa drum and bass svetske scene.

    Kakvi su dalji planovi „Roll the Drums” ekipe?

    Kreće nova sezona u klubu „DOT”. Drum and bass otvaranje biće 14. oktobra, a specijalno za tu priliku u goste nam iz Amsterdama dolaze veliki Lenzman i Dan Stezo. Osim žurki kojih je sve više u poslednje vreme, možete očekivati i album koji će vrlo uskoro biti dostupan besplatno na internetu. Ovime započinjemo jednu novu epohu likvidnog drum and bass-a u Srbiji.

    Šta poručuješ publici u Pančevu?

    Da 1. oktobra dođu u pogon „Štab” i napune životne baterije, jer stiže Roll the Drums agregat!

    Đ.

    Kao što smo najavili, poznati drum and bass i hip hop duo „Roll the Drums” nastupiće za vikend u kafe-baru „Štab Pogon”. Žurka pod nazivom „Dramenbejsna subota”, organizovana je s idejom da se „dram vrati u Pančevo”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija