Filmska kamera Foto: pxhere
Zanimljivosti

15 čudnih situacija koje se događaju u filmovima, ali ne i u stvarnosti

Izvor: 
index.hr Ned, 16/05/2021 - 11:26Filmovi i serije su često prepuni situacija koje na ekranima ne doživljavamo kao čudne, ali kada bismo ih doživeli u stvarnosti, podigli bismo obrvu u neverici.

Neretko su tu i nelogičnosti koje pogoduju radnji, likovima i zanimljivim pričama, a ovo je 15 situacija koje možda i nismo zapazili, ali su manje više u svakom filmu ili serji koju smo pratili.

Evo nekih od takvih primera:

1. "Žene mogu da budu u džungli danima i da nigde nemaju dlaku na telu. Muškarcima odmah počne da raste brada."

2. "Kad žene trče naokolo u štiklama, sa savršenom frizurom i našminkane, a prašina i znoj samo ih čine lepšim."

3. "Mladi samci koji žive u stanovima vrednim milion dolara sa pogledom na čitav grad."

4. "Svi hodaju naokolo sa papirnom vrećicom iz radnje iz koje vire celer i baget."

5. "Javlja se na telefon: 'Halo? (sluša sugovornika jednu sekundu)... Kako to misliš 'oteo ga je narko-kartel dok je sa svojom porodicom bio u šopingu tokom izleta u Južnoj Americi?'"

6. "Kad god se dogodi neka greška u komunikaciji, niko nikad ne stane i razjasni je sa drugom osobom. Ako deset sekundi može da okrene celu radnju u drugom smeru, ne zanima me."

7. "Kad svi u filmovima za doručak pripremaju doručak sa pet zvezdica. Palačinke, vafli, voće, kolačići, zobene pahuljice, omlet... I niko to nikad ne pojede. Ne razumem zašto se to uopšte radi."

8. "Niko nikad ne koristi miš za kompjuter u filmovima već samo nervozno i neprestano nešto kuckaju po tastaturi."

9. "Ako žena povraća, trudna je. Ako neko štuca, pijan je. Ako neko kašlje, ozbiljno je bolestan."

10. "U hororima uvek svi trče po kući. Ako te nešto lovi zar nije logično da trčiš prema vratima i pobegneš iz kuće? Takođe, uplašen si u mraku u kući, ali nikad ne upališ svetlo?"

11. "Uvek pronađu parking tačno ispred svoje zgrade."

12. "Uvek nekako uspevaju da pogode tuđe šifre na kompjuterima."

13. "Kad svi u filmu pričaju pametno i dosetljivo, bez zamuckivanja ili zastajkivanja. Niko nikad ne zastane da razmisli šta će da kaže, nikad ne zaboravi šta je hteo da kaže.Samo dva filma imaju realistične dijaloge: "Napoleon Dynamite" i "The Big Lebowski."

14. "Mladi, perspektivni umetnici, pisci, glumci žive sami u lepom i ogromnom stanu u centru velegrada, tipa Los Anđeles ili Njujork."

15. "Dođu do stana svog prijatelja, ostanu tamo 30 sekundi pričaju o nečemu bitnom za radnju i zatim istog trena samo odu."

 
MarketingNajnovije vesti