• Google Maps dobio novi izgled i opcije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Google je odlučio da redizajnira i uvede nove opcije na svojoj popularnoj aplikaciji Maps povodom 15. rođendana.
     
    Promene su najavili na svom blogu, a uvedena su tri nova taba s opcijama „Saved“ (sačuvano), „Contribute“ (doprinos) i „Updates“ (ažuriranja) dok će „For You“ (za tebe) biti ukinut.
     
    U kategoriji „Saved“ nalaze se sva sačuvana mesta koja ste posetili ili na koja želite da idete, „Contribute“ je Googleova verzija Yelpa koja ohrabruje ljude da dele svoje recenzije, slike i detalje o firmama i lokacijama koje nedostaju, a kako bi drugi korisnici mogli da ih vide. Opcija „Update“ sadrži informacije o mestima koja treba obavezno posetiti.
     
    Takođe, uvešće upozorenje na saobraćajne gužve i gužve u javnom prevozu. Imaće i način pristupa javnom prevozu i da li ima poseban deo za žene.
     
    Nove opcije dostupne su na iOS i Android uređajima.
     
    Google Maps je ranije bio na meti kritika zbog čuvanja podataka korisnika. U oktobru prošle godine uveli su niz novih alata za privatnost među kojima je i ukidanje snimanja kretanja, ali ipak imaju značajna ograničenja jer opcija Incoginito Mode ne sprečava internet provajdere i druge Googleove usluge da dobiju podatke o vašem kretanju.

    Google je odlučio da redizajnira i uvede nove opcije na svojoj popularnoj aplikaciji Maps povodom 15. rođendana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]