• Na ovih 5 mesta ste bezbedni od koronavirusa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dok vlada pandemija koronavirusa mnogi su zabrinuti. Ipak, postoji nekoliko mesta na svetu gde možete da budete sigurni.

    Međunarodna svemirska stanica (ISS)

    Dobrih 400 kilometara deli ISS i površinu Zemlje – dovoljno daleko da se izbegne zaraza. Ipak, čak i astronauti moraju da budu oprezni.

    U četvrtak su se trojica astronauta uputila sa Zemlje na svemirsku stanicu. Pre lansiranja bili su u strogoj izolaciji kako ne bi „poneli“ virus sa sobom.

    Antarktik

    Naučnici nemačke istraživačke stanice Nojmajer III na Antarktiku ne bi trebalo da se brinu zbog koronavirusa. Devet naučnika tamo trenutno provodi vreme, a tako će biti sve do kraja oktobra, kada dolaze novi.

    Nuklearne podmornice

    Države ne vole da objavljuju gde i kada svoje nuklearne podmornice puštaju u more. Ali koliko god ih je u vodi, vremenski su ograničene zalihama koje mogu da prevezu. S obzirom na to da su posade tokom misija često iz psiholoških razloga pošteđene slušanja loših vesti, moguće je da neki još nisu ni čuli za koronavirus.

    Privatne jahte

    Vesti o pandemiji navodno su neke superbogataše naterale da se ukrcaju na svoje superjahte. Plan je jednostavan: napunite zalihama jahtu i usidrite je u nekoj slikovitoj uvali, po mogućnosti na ostrvu u privatnom vlasništvu.

    Jedino je pitanje pričekati dve nedelje kako bi se proverilo da li je posada bez virusa.

    Veliki brat

    Svi koji su bili u izolaciji pre pandemije, sigurni su. Barem u teoriji.

    Ipak, ni učesnii Velikog brata i sličnih emisija nisu sigurni: postoji mnogo načina na koje bi koronavirus mogao ući u kuću iz spolja, s obzirom na veliku producentsku ekipu. Međutim, u nemačkom Velikom bratu, šou se nastavlja, prenosi Avaz.

    U Kanadi, s druge strane, učesnici su bili primorani da napuste kuću Velikog brata jer je vlada naredila zatvaranje svih kompanija čiji rad nije neophodan, objavio je B92.

     

    Dok vlada pandemija koronavirusa mnogi su zabrinuti. Ipak, postoji nekoliko mesta na svetu gde možete da budete sigurni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]