• Oboren rekord: Izmerena najviša temperatura ikada na Zemlji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U američkom Nacionalnom parku Dolina smrti, koji se nalazi u Kaliforniji, izmerena je najveća temperatura ikada na Zemlji, od čak 54.4 stepena Celzijusa.

    Tu temperaturu potvrdila je i američka meteorološka služba, prenosi BBC.

    Prethodnih dana, a posebno proteklog vikenda, toplotni talas pogodio je američku zapadnu obalu, a visoke temperature doprinele su i nestanku struje u pojedinim delovima, jer elektrane nisu ispravno funkcionisale.

    Ranije, najveća temperatura bila je 54 stepena i ona je takođe izmerena u Dolini smrti 2013. godine, a nakon što je odbačena temperatura od 56,6 stepeni jer se veruje da nije dobro izmerena sa čitača temperature.

    Kako se navodi, očekuje se da će temperature početi da opadaju od ponedeljka.

    Dodaje se da, pored nestanka struje, velike vrućine mogu da dovedu do topljenja asfalta, prinudnog spuštanja aviona i usijanja unutrašnjosti vozila, a mogu nepovoljno da utiču na poljoprivredna dobra.

     

    Imerena je najveća temperatura ikada na Zemlji, od čak stepena Celzijusa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]