• Procureli lični podaci pola milijarde korisnika Fejsbuka, među njima 160.000 državljana Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na internetu su osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Fejsbuka i ukazali na poteškoće ove kompanije da čuva osetljive informacije, javlja Blumberg.

    Među žrtvama ima i 162.898 državljana Srbije tvrdi Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme „Hudson Rock“, koji je na Tviteru objavio ovu informaciju.
     
    Procurele informacije uključuju puno ime, broj telefona, Fejsbuk identifikaciju, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-pošte, privatni status i biografiju, navodi američka agencija.
     
    Lični podaci preko pola milijarde korisnika Fejsbuka procureli su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne onlajn napade, tvrdi Alon Gal.
     
    Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019, a u januaru 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli da koriste informacije i za pristup brojevima telefona korisnika.
     
    Najnovije curenje podataka se sada proširilo na Fejsbuk ID, puno ime, lokaciju, prethodnu lokacija, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, privatni status i biografiju.
     
    Prema Alonu Galu, informacije bi sada mogle da budu korisne hakerima za razne vrste prevara kao i da posluže u marketinške svrhe.
     

    Na internetu su osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Fejsbuka i ukazali na poteškoće ove kompanije da čuva osetljive informacije, javlja Blumberg.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]