• Signal, WhatsApp i Telegram: Ogromne razlike u zaštiti podataka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Postoje ključne razlike u sigurnosti zaštite podataka u popularnim apliklacijama za razmenu poruka.

    Ako se za korišćenje aplikacije za razmenu šifrovanih poruka dvoumite između Signala, WhatsApp-a, i Telegrama, nemojte uopšte da trošite vreme na bilo šta sem Signala.

    Ovde se ne radi o tome koja aplikacija ima lepše karakteristike i više zpcija za zvuk ili koja je najlakša za upotrebu već se striktno radi o zaštiti privatnosti. Ako je to ono što tražite ništa nije bolje od Signala.

    Signal, Telegram i WhatsApp koriste end-to end šifrovanje u nekom delu svoje aplikacije što znači da ako neko presreće vaše poruke one će biti kodirane i nečitljive.

    To znači i da ljudi koji rade za bilo koju firmu koja je lansilarala ove aplikacije ne mogu da vide ni jednu vašu poruku kada komunicirate sa drugim korisnikom. To sprečva i policiju i bilo koga drugog da čita vaše poruke, čak i ako ih presretnu, što se događa češće nego što mnogi misle.

     

    Postoje ključne razlike u sigurnosti zaštite podataka u popularnim apliklacijama za razmenu poruka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]