• Direktor SZO: Virus korona deset puta smrtonosniji od pandemije gripa 2009.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je da je virus korona deset puta smrtonosniji od pandemije gripa (H1N1) 2009. godine.
     
    Prikupljeni podaci iz više zemalja daju jasniju sliku o ovom virusu, njegovom ponašanju, načinu kako da se zaustavi. Znamo da se covid-19 brzo širi i znamo da je smrtonosan: 10 puta smrtonosniji od pandemije gripa 2009„, rekao je Gebrejesus na brifingu za novinare u Ženevi.
     
    Zvaničnici SZO ponovo su insistirali da države ne bi trebalo prebrzo da donose odluke o ublažavanju mera koje su uvedene sa ciljem kontrole širenja epidemije.
     
    Svetska zdravstvena organizacija sutra će objaviti „ažurirane strateške savete“ za zemlje koje razmatraju ukidanje kontrolnih mera, uključujući šest kriterijuma koje treba uzeti u obzir pre nego što to učine.
     
    Gebrejesus je rekao da veruje da će američki predsednik Donald Tramp nastaviti da „podržava“ Svetsku zdravstvenu organizaciju.
     
    Samo nekoliko dana nakon što je Tramp ponovo kritikovao SZO i zapretio da će smanjiti finansiranje Gebrejesus je rekao da je „odnos SZO sa SAD-om vrlo dobar“. Tedros nije odgovorio na pitanje o mogućem uticaju smanjenja američkog finansiranja.
     
     

    Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je da je virus korona deset puta smrtonosniji od pandemije gripa (H1N1) 2009. godine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]