facebook Foto: pixabay
Život

Facebook testira novu opciju: Korišćenje i pet profila istovremeno

Izvor: 
klix.ba Ned, 17/07/2022 - 09:01Facebook će omogućiti pojedinim korisnicima da imaju do pet profila.

 

To je deo testa koji kompanija Meta namerava da sprovede s ciljem uvođenja novih načina ohrabrivanja korisnika da ostanu na platformi u vreme kada rivali postaju sve konkurentniji.
 
U sklopu testa će neki korisnici Facebooka imati mogućnost kreiranja do pet dodatnih profila koji će biti povezani s originalnim profilom. Ideja je da se dodatni profili koriste za različite svrhe, jedan za prijatelje, drugi za saradnike, a ostali za interakciju s grupama i influenserima.
 
Korisnici će i dalje imati jedan glavni nalog, ali će moći da menjaju profile u svega nekoliko klikova.
 
Profili će biti obuhvaćeni pravilima Facebooka, a kršenje pravila na jednom profilu imaće uticaja na kompletan nalog, poručio je portparol Leonard Lam.
 
"Kako bismo pomogli ljudima da unaprede svoje iskustvo na osnovu interesa i odnosa, testiramo novi način da imaju nekoliko profila povezanih s jednim nalogom na Facebooku. Svako ko koristi Facebook moraće da nastavi da poštuje pravila", dodao je on.
 
Korisnici koji kreiraju dodatne profile neće morati da koriste pravi identitet za ime koje se prikazuje sve dok alternativno ne krši pravila i ne sadrži brojeve ili specijalne karaktere.
 
 
 MarketingNajnovije vesti