• Godišnji izveštaj: Automobil koji se najčešće krade, omiljeni modeli…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kompanija za obradu podataka carVertical objavila je godišnji izveštaj sa statističkim podacima za automobilsku zajednicu.

     

    Najčešće oštećeni autombili

    Biti vozač BMW-a u istočnoj Evropi nije baš laskava titula. Gotovo da se podrazumeva da ovi vozači prave štetu na putu. Ako pogledamo podatke do kojih je došao carVertical, nisu u krivu oni koji misle ovako.

    Vozila marke BMW najčešći su učesnici saobraćajnih nesreća, a ovo vozilo je i na vrhu liste automobila s oštećenjima. Čak 47,77 odsto BMW-a na tržištu je oštećeno.

    Svi izveštaji o štetama nastalim u saobraćaju u prošloj godini dosezali su cifru veću od 3,2 milijarde evra.

    Automobil koji se najčešće krade

    Vlasnici Škoda trebalo bi dobro da brinu o svojim automobilima. Verovatnost krađe Oktavie je 3,75 puta veća od krađe BMW-a serije 3.

    Od 672 krađe vozila koje su ušle u statistiku za prošlu godinu, čak 38 puta u pitanju je bila Škoda Octavia.

    Omiljeni automobili

    Prema podacima iz izveštaja, BMW, Volkswagen i Audi su najpopularniji proizvođači automobila. Ove tri marke zajedno čine 13 odsto svih automobila proverenih putem platforme.

    BMW serije 3 favorit je među kupcima, a na njega se odnosi oko 5 odsto svih izveštaja carVerticala. VW Passat i Audi A4 slede ga u stopu.

    Ostali popularni modeli automobila na ovoj listi su BMW serije 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E klase, Opel Astra, Mercedes-Benz C klase, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb i BMW serije 1.

     

    Kompanija za obradu podataka carVertical objavila je godišnji izveštaj sa statističkim podacima za automobilsku zajednicu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]