• Jednostavne aktivnosti na letovanju koje jačaju mišiće

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Boravak na moru idealna je prilika za uvođenje određenih promena u svakodnevnim aktivnostima. Između ostalog, ako volite da hodate, sada je idealno vreme da uobičajenu rutinu zamenite šetnjama u moru koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

    Ova vežba niskog intenziteta idealna je za one dane kada ste možda preumorni za plivanje, ali biste hteli da iskoristite more i sve što ono pruža. Hodati možete i u bazenu.
    Za koju god opciju se odlučite sebi ćete obezbediti odličan kardio trening koji će vam pomoći u sagorevanju kalorija.

    Istovremeno, ova vrsta aktivnosti će imati povoljan uticaj na razne grupe mišića.

    Prednosti hodanja u vodi

    Voda je mnogo gušća od vazduha, pa vežbe u moru zahtevaju više napora od istih vežbi na kopnu.

    Otpor prilikom hodanja u vodi omogućava vam da izazovete i ojačate mišiće na načine na koje možda ne biste mogli sa kopnenom rutinom. Takođe, hodanje u moru pomaže vam da sagorite više kalorija što može da pomogne i u skidanju kilograma.

    S obzirom na to da se radi o vežbi niskog intenziteta, hodanje u vodi je nežnije za vaše kosti i zglobove, pa je sigurna opcija i za osobe sa stanjima poput artrtitisa ili osteoporoze.

    Zbog činjenice da ne stvara pritisak na telo, hodanje u moru možeda bude dobra vežba i za trudnice, osobe koje se oporavljaju od povreda, starije osobe i za sve one kojima je telesna aktivnost nešto novo u životu, piše Zadovoljna.hr.

    Studija sprovedena 2015. godine otkrila je da hodanje u vodi može da poveća broj otkucaja srca više nego hodanje na kopnu što može da bude dobro za srce i pluća.

    Još jedna studija pokazala je da hodanje u vodi može da pomogne u snižavanju krvnog pritiska, posebno kod osoba koje tek počinju da vežbaju.

    Na početku hodajte u vodi koja je približno u nivou vašeg struka. Usredsredite se na pravilnu formu, odnosno pazite da su vam leđa ravna, ramena nazad , brada podignuta i da gledate ravno napred.

    Dok hodate trudite se držati torzo uspravnim, bez previše naginjanja na bilo koju stranu. Kada se naviknete na hodanje u ovakvim uslovima možete se preseliti i u veću dubinu i postenemo povećavate brzinu.

    Naravno, sigurni smo da će razni stilovi plivanja biti izbor većine ljudi, ali pre izlaska iz mora uvek možete da obaviti i kratku šetnju i učinite dodatno dobro delo za vaše telo i zdravlje.

     

    Boravak na moru idealna je prilika za uvođenje određenih promena u svakodnevnim aktivnostima. Između ostalog, ako volite da hodate, sada je idealno vreme da uobičajenu rutinu zamenite šetnjama u moru koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]