• Kako i gde ćemo putovati 2021. godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako su se poslednjih godina putnici delili na one koji su planirali odmor mesecima unapred i onih koji su donosili odluke u poslednjem trenutku, posle „zaključavanja“ usled pandemije zabeležen je ogroman porast ove druge grupe.

    S obzirom na neizvesnost, ovaj trend će se nastaviti i u 2021. godini prenosi sajt Zadovoljna.

    Nakon globalne pandemije, za koju ipak verujemo da će sledeće godine biti prošlost, ipak će se promeniti i svet i putovanja. Iako će se ljudi vratiti putovanjima, sigurno je da ona bar jedno vreme, neće izgledati kao poslednjih nekoliko godina. Čekaju nas promene, a prema portalu Tourism Review ovo su neke od njih.

    Domaći turizam

    Gotovo je sigurno da će turisti sledeće godine više putovati kraće, i to unutar svojih država. Neki će hteti da pomognu domaćim ekonomijama i to će im biti motiv, a na ovaj način će svakako upoznati dodatno još i sopstvenu kulturu i zemlju.

    Last minute turizam

    S obzirom na neizvesnost, očekuje se nastavak putovanja u poslednjem trenutku, pa će last minute varijanta biti dominantna.

    Zeleni turizam

    Imajući u vidu socijalnu distancu, mnogi će i dalje ostati pri stavu da treba izbegavati gužve i spas potražiti – u prirodi. Ovo uopšte ne mora da znači kako će se odlaziti na udaljena odredišta, već će se verovatno, otkrivati domaće destinacije.

    Spori turizam

    Godina 2020. je mnogima pokazala kako u životu ne treba sve obavljati u velikoj žurbi. Tako da, svi oni koji su strašno žurili prilikom posete nekoj zemlji, dogodine će verovatno razgledati laganije i neće žuriti da obiđu sedam gradova za sedam dana, već će se možda zadovoljiti i sa tri.

    Porodični turizam

    Porodična putovanja oduvek su bila na ceni, ali ova godina pokazala nam je kako s najbližima nikad ne provodimo dovoljno vremena. S obzirom koliko smo bili odvojeni od najdražih, verovatno ćemo i putovanja hteti da provedemo s onima koje najviše volimo i često ih uzimamo zdravo za gotovo.

     

    Iako su se poslednjih godina putnici delili na one koji su planirali odmor mesecima unapred i onih koji su donosili odluke u poslednjem trenutku, posle „zaključavanja“ usled pandemije zabeležen je ogroman porast ove druge grupe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]