• Kako se rešiti mrava u kući

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zlatno pravilo protiv privlačenja mrava u kuću je čistoća. Pobrinite se da je kuća čista i da nema sitnih ostataka hrane svuda okolo.

     

    Ako je moguće, držite smeće izvan kuće, u dvorištu ili na balkonu. Pazite na vlagu, jer mrave privlače područja na kojima ima vode.

     

    Trikovi kako mrave držati podalje od svog doma

    1. Mravi nikako ne vole kredu. Kalcijum karbonat ih odbija, zaustavlja ih da uđu u kuću. Znači, jednostavno nacrtajte liniju na podu koju ne želite da prelaze.

    2. Brašno mravi zaobilaze, pa ga posipajte tamo gde uočite mrave, rupe kroz koje ulaze, na ulazna vrata, oko ormara s hranom…

    3. Dvostruko lepljiva traka je jedno od rešenja, ali možda nije toliko praktična. Njome bi trebalo oblepiti površine oko hrane. Mravi se na traku zalepe i ne mogu dalje.

    4. Miris cimeta mravima nije ugodan, pa beže od njega. Recimo, mravi će skrenuti sa svog puta ako ih pospete sa malo cimeta ili napravite liniju od cimeta na podu, tamo gde imate problema s ulaskom mrava u kuću i oni je neće prelaziti. Štapić cimeta možete da stavite i u malu vrećicu, da bi odeću zaštitili od moljaca.

    5. Prirodni sprej koji mrze – Pomešajte vodu, malo tekućeg sapuna i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili kamfora, pa u to ubacite malo mlevenog lovora, ljute papričice ili karanfilića. Dobro promućkajte, pa smesu nanesite na područja na kojima se sakupljaju mravi.

    6. Iscedite limun, pa sok nanesite na kritične tačke. Mravi miris limuna ne podnose, pa beže od njega.

    7. Kora od krastavca je zapravo prirodni otrov za mrave, pa stavite koru od krastavaca tamo gde se skupljaju i pobeći će.

    8. Stavite listiće lovora po ćoškovima doma gde se sakupljaju mravi, piše 24sata.

    9. Sirće je čudotvorno. Možete ga koristiti na više načina – nanositi direktno na površine gde ima mrava ili napraviti smesu sirćeta i deterdženta, pa njom napuniti rupe kroz koje izlaze.

    10. Soda bikarbona i šećer u prahu – Ova dva sastojka potrebno je pomešati u jednakim količinama, pa staviti na mesta kojima vladaju mravi.

    11. Miris kafe će ih naterati da promene stanište. Sve što bi trebalo da uradite je da stavite mlevenu kafu na mesta odakle izlaze.

     

    Zlatno pravilo protiv privlačenja mrava u kuću je čistoća. Pobrinite se da je kuća čista i da nema sitnih ostataka hrane svuda okolo.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]