Foto: pixabay
Život

Ko je uplatio aranžman do 15. marta imaće pravo na zamensko putovanje do kraja 2021.

Izvor: 
Tanjug/RTV Uto, 28/04/2020 - 10:53Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je jutros da će uredbom Vlade svi putnici koji su uplatili aranžmane do 15. marta ove godine, imati pravo na zamensko putovanje koje mogu iskoristiti do kraja 2021. godine.

"Ugovori će biti pokriveni garancijama putovanja, odnosno garancijama osiguravajućih kuća - polisama osiguranja", kazao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da država na svaki način želi da zaštiti oko 500 hiljada ljudi koji su do naznačenog datuma uplatili svoje aranžmane.

Ljajić je objasnio da novi ugovor, koji će putnici potpisivati sa agencijom, podrazumeva da se obavi na istoj ili drugoj destinaciji, po dogovoru dve strane.

"Njegova vrednost u svakom slučaju ne može biti manja nego vrednost uplaćenog aranžmana do 15. marta", ukazao je ministar.

Takođe, kaže, kao opcija stoji i povraćaj novca, koji je agencija dužna da realizuje 14 dana nakon 31. decembra naredne godine i dodaje da je već sad rešeno oko 123 hiljade slučajeva tako što su putnici prihvatili ponudu agencija ili je novac vraćen.

Prema rečima Ljajića, još niko ne zna na globalnom nivou kada će se i na koji način otvarati granice, te s tim u vezi iznosi preporuku da građani ove godine odmor ili barem jedan njegov deo provedu u zemlji.
MarketingNajnovije vesti