• Koliko dugo piletina sme da bude zamrznuta?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Većina nas ima naviku da zamrzne hranu koju ćemo kasnije pripremati, ali znate li koliko dugo piletina sme da bude zamrznuta?

    Ako je odmah nakon kupovine stavite u zamrzivač i sve vreme do upotrebe je zamrznuta, onda će biti sigurna za konzumaciju negoraničeno, bez obzira na rokove navedene na pakovanju.

    Za najbolji kvalitet, ukus i teksturu, celo pile čuvajte u zamrzivaču do godinu dana. Pojedinačne komade piletine držite zamrznute do devet meseci, a iznutrice ili mlevenu piletinu tri do četiri meseca.

    Kuvana piletina ima najbolji ukus ako se drži zamrznuta do četiri meseca, navodi američko Ministarstvo poljoprivrede. Đuveč sa piletinom najbolje je držati u zamrzivaču do šest meseci, kao i piletinu u sosu ili pileću supu.

    Pileće medaljone ili pljeskavice od pilećeg mesa za najbolji ukus i teksturu držite u zamrzivaču između jednog i tri meseca.

    Imajte na umu da i zamrzivač i da bi frižider uvek trebalo da budu postavljeni na ispravnu temperaturu kako bi hrana ostala sveža i sigurna za konzumaciju.

     

    Većina nas ima naviku da zamrzne hranu koju ćemo kasnije pripremati, ali znate li koliko dugo piletina sme da bude zamrznuta?

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]