• Mirović: Iz pančevačke bolnice do sada otpušteno 170 pacijenata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je u Vojvodini od početka epidemije testirano 7.190 građana, a utvrđeno je da je na koronavirus pozitivno njih 656.
    „U poslednja 24 sata testirano je 239, a pozitivno je 19. To je manje povećanje jer smo imali incident u Vršcu“, rekao je Mirović.

    On je istakao da je od početka, odnosno od prvog potvrđenog slučaja, u Vojvodini, odnosno u Kliničkom centru Vojvodine, preminulo je 18 obolelih od koronavirusa. S druge strane, iz KCV je do sada otpušteno 150 pacijenata koji su izlečeni, a iz Opšte bolnice u Pančevu 170.

    „Vojvodina beleži najbolje rezultate i zbog toga se zahvaljujem svima u zdravstvenom sistemu, kao i građanima zbog poštovanja mera“, rekao je Mirović.

    On je dodao da je veoma važan podatak da su, kada se radi o domovima za stare, utvrđena samo dva slučaja zaraze.

    „Kada se ima u vidu da imamo 92 doma sa 11.380 korisnika i zaposlenih, može se reći da je to veliki uspeh. Takođe, zaposleni u Molu i Staroj Moravici gde smo imali pozitivne, su u karantinu“, rekao je Mirović.

    On je naglasio da će u narednom periodu zaposlenima u zdravstvu sa nižim prihodima biti uručena pomoć u vidu 17.500 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima.

    Mirović je dodao da će Pokrajnska vlada danas utvrditi predlog rebalansa budžeta.

    „Kriza sa koronavirusom nam je donela određene probleme u privredi i ekonomiji i zbog toga ćemo imati pad prihoda. Budžet će biti manji za 4,24 milijarde dinara odnosno za 5,43 odsto. Ipak, na prste jedne ruke mogu se izbrojati investicije od kojih ćemo odustati. Sve druge investicije, naročito one koje su započete, biće privedene kraju. Takođe, podsticaji u poljiprivredi biće u potpunosti isplaćeni“, rekao je Mirović.

    Kako je rekao, odustaje se od četiri investicije – rekonstrukcije fasada u Subotici, obnove Pozorišnog trga u Novom Sad, stadiona u Zrenjaninu i saobraćajne infrastrukture u Pančevu.

    Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, na pitanje da li je u Vojvodini bilo zaista dovoljno zaštitne opreme za zdravstvene radnike, a u vezi sa tekstom novinarke portala nova.rs Ane Lalić i izjavom epidemiologa dr Predraga Kona koji je rekao da je na početku epidemije bilo nedovoljno opreme, istakao je da je u pokrajini te opreme bilo i više nego dovoljno.

    Kako je istakao, to potvrđuje činjenica da su u Vojvodini od koronavirusa obolele samo dve medicinske sestre.

    „Epidemiološki je dokazano da su one zaražene iz kontakta van Kliničkog centra“, rekao je Gojković.

    On je istakao da je broj obolelih zdravstvenih radnika je 87 u Vojvodini, od toga je 28 zaraženih koji žive u gradovima Vojvodine, a rade u gradovima van Vojvodine i 18 zaposlenih u privatnim zdravstvenim ustanovama.

     „Pozitivnih zdravstvenih radnika u Vojvodini ima u 32 zdravstvene ustanove. Najvećim delom su to zaraženi iz kontakata van bolnice. Svi oni sa lakom kliničkom slikom se nalaze u specijalnoj bolnici za rehabilitiaciju Junaković u Apatinu. U ovom trenutku nema medicinskih radnika sa težom kliničkom slikom“, kazao je sekretar.

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je u Vojvodini od početka epidemije testirano 7.190 građana, a utvrđeno je da je na koronavirus pozitivno njih 656.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]