• Region: Crna Gora ponovo bez novih slučajeva, u Sloveniji najmanji broj novozaraženih za mesec dana, u Hrvatskoj šest novozaraženih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prema jutrošnjem preseku epidemiloške situacije u Crnoj Gori nema novozaraženih osoba, a ukupan broj izlečenih je 219.

    U Crnoj Gori je od početka epidemije potvrđena zaraza korona virusa kod 322 osobe.

    „Tokom jučerašnjeg dana pa do 8.30 jutros, laboratorije Instituta završile su analizu 193 uzorka među kojima nije bilo novoinficiranih slučajeva korona virusom“, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

    U Crnoj Gori već danima nije registrovan novi slučaj korona virusa.

    U Sloveniji najmanji broj novozaraženih za mesec dana

    U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno pet novih slučajeva korona virusa, što je najmanji broj novozaraženih u jednom danu u proteklih mesec dana, saopštila je danas slovenačka vlada.

    Time se broj obolelih povećao na 1.434, prenosi Hina.

    Kako se navodi, preminulo je još dvoje inficiranih korona virusom, pa je broj umrlih povećao na 93.

    Trenutno je hospitalizovano 58 pacijenata, od kojih je 21 na intenzivnoj nezi.

    Broj hospitalizovanih je u stalnom padu od 30. marta, a od 10. aprila blago pada i broj onih koji se liječe na intenzivnoj nezi.

    Na ukupno 54.211 testova koji su do sada sprovedeni potvrđena su 1.434 slučaja infekcije koronavirusom, što se smatra niskom stopom zaraze, a reprodukcioni broj koji ukazuje na širenje zaraze od jedne osobe na nove slučajeve trenutno je ispod jedan.

    To je slovenačkoj vladi omogućilo ublažavanje restrikcija koje su uvedene na početku epidemije, pa je, pored ostalog, u četvrtak ukinuta zabrana napuštanja područja matičnih opština sa stalnim ili privremenim prebivalištem.

    U ponedeljak će biti otvorene nove privredne i uslužne delatnosti bez ograničenja, ali uz predviđene epidemiološke mere sigurnosti. Radiće i sve manje prodavnice, ali ne i veliki trgovački centri.

    U Hrvatskoj šest novozaraženih, šest umrlo

    Hrvatskoj je danas potvrđeno šest novih slučajeva zaraze korona virusom, što je ukupno 2.085 obolelih, a šest zaraženih je umrlo.

    Preminulo je pet ženskih osoba u Splitu i jedna u Koprivnici.

    Direktor Instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da su svi novi slučajevi zaraze sa splitskog područja.

    Među njima su, dodao je, tri medicinske sestre, one su testirane pre povratka na posao i njihov pozitivitet neće imati uticaj na funkcionisanje bolnice, rekao je Capak.

    „Splitsko-dalmatinska županija je sada na prvom mestu po broju obolelih, ali ako uporedimo s drugim zemljama u okruženju, to je još uvek prilično niski broj obolelih za županiju s tako velikim brojem stanovnika“, kazao je Capak.

    Ministar zdravlja Vili Beroš saopštio je nalaz inspekcije u splitskom domu za stare i nemoćne kojim je utvrđeno da nije bilo propusta u radu zaposlenih.

    FBiH: Tri nova pozitivna, ukupno 920

    U protekla 24 časa u Federaciji BiH testirano je 727 uzoraka koji su pokazali da su na virus korona pozitivne tri osobe, rekao je stručni savetnik za odnose s javnošću federalnog Ukupno zaraženih u FBiH je 920 osoba.

    Peršić je podsetio da su u Federaciji BiH zabeležena 33 smrtna slučaja zbog virusa korona, od kojih je 19 muškaraca i 14 žena, prenela je Srna.

    Prema jutrošnjem preseku epidemiloške situacije u Crnoj Gori nema novozaraženih osoba, a ukupan broj izlečenih je 219.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]