• Slonovi će dobijati marihuanu kao lek protiv stresa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zoološki vrt u Varšavi najavio je da će slonovima početi da daje medicinsku marihuanu, kao deo pilot-projekta u kom će biti testirano kako ona deluje na stres i anksioznost koju oni osećaju. Medicinska marihuana se u nekim delovima sveta već koristi za lečenje pasa i konja, ali ovo je prvi put da će neko pokušati da je daje slonovima, rekli su veterinari koji sporovode projekat, piše Gardijan.
     
    Oni su istakli da će pokušati da pronađu novu prirodnu alternativu za već postojeće metode borbe protiv stresa.
     
    Krdo slonova u tom zoološkom vrtu nedavno je ostalo bez alfa ženke, a nivo stresa kod slonova meri se tako što se prate njihovi hormoni, kao i njihovo ponašanje.

    Zoološki vrt u Varšavi najavio je da će slonovima početi da daje medicinsku marihuanu, kao deo pilot-projekta u kom će biti testirano kako ona deluje na stres i anksioznost koju oni osećaju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]