Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

“HIP-Petrohemija” ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Izvor: 
HIP Petrohemija Sre, 09/05/2018 - 08:21

“HIP-Petrohemija” nakon jednomesečnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Startne aktivnosti u fabrici Etilen će biti pokrenute 8. i 9. maja, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Polietilena niske gustine (PENG).  

„Period zastoja iskorišćen je za realizaciju remontnih aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru, kao i za izvođenje investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje” – izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške “HIP-Petrohemije”.

  Sve  aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.    Marketing

Najnovije vesti