• Ekologija

  Akcija čišćenja “ Zavrni rukave“ biće organizovana 24. marta i na nekoliko lokacija u Pančevu

  Zavrni Rukave je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje. Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više mesta po celoj Srbiji, čiste u isto vreme. Po uzoru na Lets do it Estonia 2008, kada je cela  Estonija za jedan dan očistila celu zemlju, kao Let’s Clean Slovenia 2012 kada je 250.000 Slovenaca (odnosno 13% populacije) izašlo i očistilo Sloveniju od divljih deponija.

  Vazduh jako zagađen u Pančevu i drugim gradovima u Srbiji, poštujte preporuke

  U delovima Beograda, kao i u Kosjeriću, Novom Pazaru, Pančevu (Vatrogasni dom), Popovcu, Smederevu (Centar), Užicu i Valjevu vazduh je ovog prepodneva jako zagađen, pokazuju podaci Agencije za zaštitu životne sredine. Preporuka je da se prozori otvaraju samo od 11.00-15.00 i da se napolju ne obavljaju intenzivne fizičke aktivnosti. Hirurške maske ne štite od PM 2,5 i PM 10 čestica koje su nosioci zagađenja, već treba nositi maske napravljene specijalno za tu namenu, a koje se mogu kupiti u apotekama.

  Brose ozelenjava Pančevo: 35 stabala javora za čistiji vazduh

  U cilju doprinosa lepšoj i zdravijoj životnoj sredini za građane Pančeva, kompanija Brose zasadila je 35 stabala javora duž Ulice Svetozara Šemića, u blizini buduće glavne autobuske stanice. Ova inicijativa naglašava posvećenost nemačke kompanije očuvanju životne sredine i predstavlja njen doprinos zelenijoj budućnosti zajednice u kojoj posluje.