• Svet

 • U kojim zemljama građanima Srbije ne treba putno osiguranje?

  Bez dodatne polise, samo sa potvrdom o zdravstvenom osiguranju, naši građani mogu da putuju u 25 zemalja sa kojima Srbija ima potpisane sporazume. Tako, na primer, u Crnu Goru, Hrvatsku, Bugarsku, Tursku, Tunis ili Italiju na letovanje ili kakav drugi put možete otići i bez troškova za putno osiguranje.

  Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

  Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, „Snepčeta” i „Tiktoka”. Prema ovim zvaničnim podacima, u prošloj godini je, dakle, više od polovine populacije napravilo korisnički profil, objavilo poruke ili obavljalo neke druge aktivnosti na društvenim mrežama.

  Putevima Anda i Amazona – neobični predeli Južne Amerike

  Smeštena između Atlantskog i Tihog okeana, Južna Amerika je kontinent zadivljujućih prirodnih lepota i kulturne raznolikosti. Proteže se od džungle Amazonije na severu do Patagonije na jugu i predstavlja mesto fantastičnih pejzaža koji su vekovima privlačili istraživače i putnike.

  Manje ležaljki na grčkim plažama

  Pred predstojeću letnju sezonu Grčka je usvojila nove propise kojim su uvedena stroža pravila za korišćenja plaža. Novi zakon predviđa da 70 odsto prostora na bilo kojoj plaži u ovoj zemlji ostane bez ležaljki kako bi mesto za odmor turista bilo uređenije i kako bi se sprečile gužve.

  Sat za planetu Zemlju – u 20.30 ugasite svetla na sat vremena

  U okviru akcije „Sat za planetu“ širom sveta od 20.30 do 21.30 gasiće se na sat vremena svetla, javna i dekorativna rasveta. Ovo je jedna od najvećih planetarnih inicijativa za očuvanje prirode i životne sredine koju podržava 190 zemlja, među kojima je i Srbija.