• Srbija

  Objavljen roman „Autoportret“: Prva knjiga poznatog američkog pisca Džesija Bola na srpskom jeziku

  Roman “Autoportret” poznatog američkog pisca Džesija Bola objavljen je u beogradskoj izdavačkoj kući LOM. Ovo su dinamični i nadahnuti memoari s asocijativno povezanim anegdotama i epizodama, čija priča počinje u Njujorku 1978. i nastavlja se u neobičnoj vili u američkoj državi Misisipi do 2017. godine. „Autoportret“ je prva Bolova knjiga objavljena na srpskom jeziku.

  Prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć do ponedeljka, 29. aprila

  Penzioneri sa malim primanjima mogu do ponedeljka, 29. aprila da se prijave za pakete solidarne pomoći i to preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije Nezavisnost a rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja penzionera i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u utorak, 30. aprila.

  Uhapšen dispečer u rudniku Resavica zbog preprodaje uglja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su D. M. (1975) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina.

  Cene hrane usporile, ali generalno jesu visoke – Šta potrošači mogu da očekuju od nove akcije pojeftinjenja proizvoda

  U uslovima prošlogodišnje visoke inflacije potrošačima su se nudili proizvodi sa oznakom „Bolja cena“ u okviru akcije koju je država dogovorila sa više trgovinskih lanaca, a u kojoj su se određeni artikli prodavali po nižoj ceni. Nedavno je najavljena nova akcija za potrošače koja će, prema rečima ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića, podrazumevati još više proizvoda na listi i atraktivnije cene.

  Vaučeri za lekove koriste se u pet apotekarskih ustanova i 19 specijalnih bolnica

  Vaučeri za nabavku lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju, koje Republika Srbija dodeljuje obolelima od retkih bolesti, mogu se iskoristiti u pet apotekarskih ustanova i 19 specijalnih bolnica i instituta iz Plana mreže zdravstvenih ustanova Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

 • Izložba “Preventivni mir” Mikelanđela Pistoleta u Muzeju savremene umetnosti

  U petak 10. maja u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu biće otvorena izložba Preventivni mir Mikelanđela Pistoleta. Postavljena na dva sprata Muzeja, izložba ima za cilj da pruži pregled više od šezdeset godina prakse ovog najistaknutijeg italijanskog umetnika i jednog od najuticajnijih savremenih umetnika u Evropi danas. Kustoskinja izložbe je direktorka Muzeja savremene umetnosti, Marijana Kolarić.

  Provizije, notifikacije, održavanje računa – šta sve banke naplaćuju

  Kao što nema besplatnog ručka, tako nema ni besplatnih usluga u banci. Građane ne treba da čudi što im se, i kada plaćaju karticom i podižu male sume sa svog računa, uzima provizija. Najsigurniji način da redovno kontrolišu sve što se dešava na računu jeste da im za svaku transakciju stižu poruke. Ali, banke će im i to naplatiti.

  Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

  Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam upis.