• Kultura

    U Ivanovu se nadmetali harmonikaši iz zemlje i regiona

    U Ivanovu kod Pančeva održan je 7. međunarodni festival „Zlatna dirka – Prva harmonika Vojvodine“. Nastupilo je 70 takmičara iz Srbije i okolnih zemalja, u svim kategorijama, od pionira do seniora.

    PANČEVO: Umetnici stvaraju u fabrici

    U Pančevu se prvi put organizuje likovna kolonija u industrijskom okruženju. Slikar i vajar Miroljub Kršanin pozvao je 20 umetnika da stvaraju u fabrici, u kojoj je do penzije radio kao direktor.

    Ciklus filmova „Sport na filmu“ u Dvorani Kulturnog centra Pančeva

    Povodom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024 koje će ove godine biti održane u Parizu, Kulturni centar Pančeva u saradnji s Francuskim institutom u Srbiji, upriličiće u nedelju, 23. juna, prikazivanje ciklusa francuskih filmova pod nazivom „Sport na filmu”. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

  • PANČEVO: Trinaesti Klasik fest od 13. do 16. juna

    Trinaesti Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 13. do 16. juna na nekoliko lokacija u Pančevu u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz brojne goste – soliste iz zemlje i inostrasntva. Umetnički direktor festivala je klarinetista Ognjen Popović. Festival je namenjem uživaocima klasične muzike, ali i publici koja želi da nauči više o klasičnoj i kamernoj muzici.

    PANČEVO: Prvo vođenje kroz 21. Bijenale umetnosti

    U subotu, 8. juna u 18.00 biće organizovano prvo stručno vođenje kroz izložbe 21. Bijenala umetnosti. Publiku će kroz izložbene prostore voditi selektorka ovogodišnjeg Bijenala, dr Sonja Jankov. Zainteresovani mogu doći ispred Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva (Živojina Mišića 1).

    PANČEVO: Prva repriza drame „P(j)eščanik“

    U utorak, 4 juna u 19.00 sati, na Sceni Kulturnog centra Pančeva, nakon uspešne premijere u okviru pratećeg programa 21. Bijenala umetnosti, biće izvedena prva repriza drame „P(j)eščanik“, Neve Lukić i Viktora Radonjića, u režiji Jasmine Večanski Kujundžić. Ulaznice po ceni od 800 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra Pančeva.

    Projekcija filma „Sefkerinska Mandalina“ u pančevačkom muzeju

    Povodom retrospektivne izložbe – 60 godina stvaralaštva Dese Petrov Morar Narodni muzej Pančevo priređuje projekciju etnološkog dokumentarnog filma „Sefkerinska Mandalina“ u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu i razgovor sa umetnicom Desankom Petrov Morar. Projekcija će biti upriličena u sredu, 5. juna, u 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo.

    Majski dani knjige u Pančevu

    Majski dani knjige u Pančevu trajaće od 27. do 31. maja. Svi programi počinju u 20 časova.

    Predstava „Ona“ na sceni Kulturnog centra Pančeva

    Autorski projekat Mie Knežević, Mine Osić i Jelene Đulvezan Milković, pozorišna predstava „Ona“, biće izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. maja u 19.30. Režiju potpisuje Mia Knežević, adaptaciju Ana Đorđević, a uloge tumače pančevačke glumice Jelena Đulvezan Milković i Alisa Lacko. Ulaznice po ceni od 800 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.