• Kultura

  Vajari iz Pančeva u Galeriji Doma omladine u Beogradu

  Vajari sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz Pančeva, studenti treće i četvrte godine, predstavljaju svoje radove. I to na 52. Izložbi crteža i skulptura malog formata u galeriji Doma omladine Beograd.Na izložbi, iz Pančeva izlažu Marija Peštanac, Nikola Pavković i Valentina Ulamović.

  PANČEVO: PA-ŠA project u dvorani Apolo

  Dom omladine Pančevo je prošlog leta, u cilju podrške omladinskoj muzičkoj sceni, ponovo pokrenuo rad muzičkog studija za vežbanje „Pandemonium“.

 • Međunarodni dan Roma u Gradskoj biblioteci Pančevo

  U čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, u utorak, 9. aprila u 19 sati, Gradska biblioteka Pančevo i Romski kulturni centar Pančevo organizuju predavanje o romskoj izdavačkoj delatnosti u Srbiji.

  PANČEVO: Promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“

  U čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, u četvrtak, 4. aprila u 19 časova, održaće se promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“, istaknutog holandskog pisca Kornelisa Spulstre (Cornelis Spolestra, 1901 – 1994), književnoj javnosti poznatog kao A. Den Dolard.

  Vek pančevačke biblioteke

  Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih publikacija kojima je pristup slobodan