• Kultura

    Otvorena izložba „Putem nadrealizma preko pop arta do art bruta. Nova produkcija Zil Milana“ u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini

    U četvrtak 25. aprila u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini otvorena je izložba Putem nadrealizma preko pop arta do art bruta. Nova produkcija Zil Milana. Ova izložba predstavlja umetnika Zil Milana koji je već četvrt veka prisutan na međunarodnoj likovnoj sceni. U prostoru MNMU izloženo je 50 njegovih radova, sa akcentom na one koji su nastali u poslednjih deset godina. Kustoskinja izložbe je Lepa Milošević.

    LJUBIČICE: Pančevo je prepoznato kao svojevrsni muzički centar

    Pančevački bend Ljubičice 26. aprila će nastupiti u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ovim događajem Ljubičice započinju sezonu, koja će do kraja godine obuhvatiti turneju po Srbiji, nastupe na letnjim festivalima, ali i koncerte u regionu.

    Miloš Lazarov: Pančevo zaslužuje profesionalno pozorište

    U petak, 26. aprila, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk”, Jaroslava Hašeka u režiji Veljka Mićunovića. U predstavi igra naš sugrađanin, glumac Miloš Lazarov.

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. aprila.

    PANČEVO: „Ponovo radi bioskop“ u Dvorani Apolo

    U sredu, 24. aprila od 19 časova, u Dvorani Apolo, u okviru programa „Ponovo radi bioskop“, biće prikazan film „Forgotten Silver“ reditelja Koste Botesa i Pitera Džeksona.

    Izložba “Geometrija praznine” Ane Knežević u Salonu Muzeja savremene umetnosti

    U petak, 26. aprila u 19 časova biće otvorena izložba “Geometrija praznine / Geometry of Void” umetnice Ane Knežević. Ova samostalna izložba naslanja se na njena ranija istraživanja fizičkog i virtuelnog prostora kao bazičnog okvira za dalje delovanje na nivou opažajnog i doživljenog. Kustoskinja izložbe je Una Popović.

  • PANČEVO: Predstava Beogradskog Narodnog pozorišta „Nečista krv“ gostuje u Kulturnom centru

    U sredu, 24. aprila u 19:30, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Nečista krv“, Borisava Bore Stanković, u režiji Milana Neškovića. ‍U predstavi igraju Jovana Stojiljković, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Vuk Kostić, Nela Mihailović, Ljiljana Blagojević, Radmila Živković, Nikola Vujović, Veljko Brđanin.

    PANČEVO: Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk“ gostuje u Kulturnom centru

    U petak, 26. aprila, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je hit predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk”, Jaroslava Hašeka u režiji Veljka Mićunovića. ‍U predstavi igraju Ozren Grabarić, Milutin Milošević, Milutin Dapčević, Miloš Lazarov, Vanja Nenadić/Nataša Marković, Dunja Stojanović i Iva Ilinčić. Glavni glumac u predstavi, Ozren Grabarić, dobitnik je godišnje nagrade Beogradskog dramskog pozorišta.

    DOLOVO: Predstavljanje književnog i režiserskog prvenca Živana Pujića

    U petak, 19. aprila sa početkom u 19:00 časova u galeriji „Vasica“, Doma kulture „25. maj“ Dolovo, u okviru promotivne turneje predstaviće se multimedijalni umetnik Živan Pujić sa zbirkom pesama „Ne može biti sve kako želim“ i dolovačkom premijerom muzičkog spota “Seksi Noule”.