• Društvo

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. aprila.

  Uspesi pančevačke balerine na međunarodnim takmičenjima

  Četrnaestogodišnja Pančevka Mina Madžarević jedna je od najtalentovanijih učenica Baletske škole „Dimitrije Parlić“. Osvajala je nagrade na republičkim takmičenjima, a sada već ima zapažene rezultate i na međunarodnim.

  PANČEVO: Javni poziv za refundiranje dela sredstava za priključenje domaćinstava na gasnu mrežu

  Grad Pančevo kroz Program budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2024. godinu obezbeđuje sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu. Građanima će refundirati deo troškova priključka, a pravo na refundaciju imaju građani sa određenih teritorija koji su već potpisali ugovor sa JP „Srbijagas“ i platili priključak u celosti.

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

 • PANČEVO: U NSZ-u predstavljeni javni pozivi za 2024. godinu

  Prezentacija javnih poziva za dugoročno nezaposlena lica koje finansira Evropska unija, kao i javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu održana je u utorak 16. aprila, u pančevačkoj filijali NSZ-a.

  Od Stratišta Stazom sećanja

  Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu Jabuka.

  Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

  Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2024. godini.

  Odličja za školu iz Pančeva

  Treću godinu zaredom Osnovna škola „Branko Radičević” osvaja Veliku zlatnu plaketu i diplomu za kvalitet svog rada.