• Društvo

  Svetski dan borbe protiv side obeležen i u Pančevu

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side (KOMPAS) i ove godine zanimljivim, ali i edukativnim programom tokom čitavog dana obeležava 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side.

  Pančevo: Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare

  Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare u Pančevu pokrenuta je od strane nekoliko pančevačkih udruženja, sa idejom da skrenu pažnju javnosti na stanje u kojem se nalazi Vajfertova pivara stara 301 godinu.

  Južnobanaćani na sajmu “Etno hrana i piće 2023”

  Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije kao zvaničnim suorganizatorom, Beogradski sajam sa proizvođačima i prerađivačima organizuje od 30.novembra do 03.decembra 2023. godine, Sajam “Etno hrana i piće 2023.”

  Pančevo: KOMPAS obeležava Svetski dan borbe protiv side

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS i ove godine tradicionalno obeležava Prvi decembar – Svetski dan borbe protiv side koji je ove godine pod sloganom „Proširi svest – Uradi test“.

  Pančevo: Dodela prizanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi

  Crveni krst Pančevo, kao i ranijih godina, organizuje svečanu dodelu priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima koji su pružili ruku za život i krv dali 35, 50, 75 i 100 puta. Svečanost će se održati u utorak, 28. novembra,  u 19:00 časova u maloj sali Gradske uprave, na I spratu.Tom prilikom će biti uručene i plakete „Široko […]

  Program “Veštine za adolescenciju” u pančevačkoj školi „Branko Radičević“

  Osnovna škola “Branko Radičević” u Pančevu jedna je od škola u kojima će biti realizovan program namenjen razvoju ličnosti mladih “Veštine za adolescenciju”. Program realizuje Ministarstvo prosvete u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal, a uz podršku Međunarodne fondacije Lajons klubova.

  Južni Banat: Proizvođači lekovitog bilja pripremaju se za novu sezonu

  Proizvođači lekovitog bilja uveliko se pripremaju za sledeću sezonu. Priprema se rasad, ugovaraju količine sa otkupljivačima i ispituju kretanja na tržištu kako bi se preusmerila proizvodnja na vrste koje se trenutno najviše traže. Neophodne informacije mogu dobiti i u Institutu dr Josif Pančić koji ove godine obeležava sedam i po decenija postojanja.