• Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

    PANČEVO: Javni poziv za refundiranje dela sredstava za priključenje domaćinstava na gasnu mrežu

    Grad Pančevo kroz Program budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2024. godinu obezbeđuje sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu. Građanima će refundirati deo troškova priključka, a pravo na refundaciju imaju građani sa određenih teritorija koji su već potpisali ugovor sa JP „Srbijagas“ i platili priključak u celosti.

    PANČEVO: U NSZ-u predstavljeni javni pozivi za 2024. godinu

    Prezentacija javnih poziva za dugoročno nezaposlena lica koje finansira Evropska unija, kao i javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu održana je u utorak 16. aprila, u pančevačkoj filijali NSZ-a.

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2024. godini.

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. 12.

    RPK PANČEVO: Prezentacija kredita Razvojnog fonda Vojvodine

    Regionalna privredna komora (RPK) Južnobanatskog upravnog okruga i Razvojni fond Vojvodine organizuju prezentaciju kreditnih linija ovog fonda za 2024. godinu u sredu, 10. aprila, od 11 sati, u sedištu RPK u Pančevu.

  • PANČEVO: Raspisani javni pozivi za podršku dugoročno nezaposlenim licima

    Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javne pozive za realizaciju paketa mera namenjenih dugoročno nezaposlenim licima u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada “ – IPA 2020, koji se sprovode u četiri filijale – Pančevo, Požarevac, Jagodina i Prokuplje.

    Pančevo: Broj izdatih građevinskih dozvola u 2023. na nivou iz prethodne godine

    Iako izgradnja i prodaja stanova u poslednjem kvartalu ove godine beleži pad čini se da se u južnom Banatu gradi kao i prethodnih godina, a građevinska sezona ne prekida se ni tokom zime. Od početka godine izdato je oko 200 građevinskih dozvola što je na nivou iz 2022. godine, a među kupcima pored Beograđana sve je više i Rusa.

    NIS: Kapitalna ulaganja od gotovo 60 milijardi dinara u narednoj godini

    Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2024. godinu kojim su u narednoj godini planirane kapitalne investicije u visini od 59,7 milijardi dinara. Osnovni prioritet NIS-a, po Biznis planu, jeste obezbeđivanje stabilnog poslovanja i realizacija ključnih projekata u veoma promenljivom makroekonomskom okruženju.

    Na današnji dan pre 55 godina počela prerada nafte u Pančevu

    Rafinerija nafte u Pančevu, prerađivački kompleks kompanije NIS, ove godine obeležava 55 godina od početka proizvodnje. Pančevačka rafinerija osnovana je Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije 1959. godine, dok je prerada sirove nafte započeta devet godina kasnije, odnosno 14. decembra 1968. godine.