• Ekonomija

  VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

  Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. 12.

  RPK PANČEVO: Prezentacija kredita Razvojnog fonda Vojvodine

  Regionalna privredna komora (RPK) Južnobanatskog upravnog okruga i Razvojni fond Vojvodine organizuju prezentaciju kreditnih linija ovog fonda za 2024. godinu u sredu, 10. aprila, od 11 sati, u sedištu RPK u Pančevu.

  PANČEVO: Raspisani javni pozivi za podršku dugoročno nezaposlenim licima

  Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javne pozive za realizaciju paketa mera namenjenih dugoročno nezaposlenim licima u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada “ – IPA 2020, koji se sprovode u četiri filijale – Pančevo, Požarevac, Jagodina i Prokuplje.

 • Pančevo: Broj izdatih građevinskih dozvola u 2023. na nivou iz prethodne godine

  Iako izgradnja i prodaja stanova u poslednjem kvartalu ove godine beleži pad čini se da se u južnom Banatu gradi kao i prethodnih godina, a građevinska sezona ne prekida se ni tokom zime. Od početka godine izdato je oko 200 građevinskih dozvola što je na nivou iz 2022. godine, a među kupcima pored Beograđana sve je više i Rusa.

  NIS: Kapitalna ulaganja od gotovo 60 milijardi dinara u narednoj godini

  Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2024. godinu kojim su u narednoj godini planirane kapitalne investicije u visini od 59,7 milijardi dinara. Osnovni prioritet NIS-a, po Biznis planu, jeste obezbeđivanje stabilnog poslovanja i realizacija ključnih projekata u veoma promenljivom makroekonomskom okruženju.

  Na današnji dan pre 55 godina počela prerada nafte u Pančevu

  Rafinerija nafte u Pančevu, prerađivački kompleks kompanije NIS, ove godine obeležava 55 godina od početka proizvodnje. Pančevačka rafinerija osnovana je Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije 1959. godine, dok je prerada sirove nafte započeta devet godina kasnije, odnosno 14. decembra 1968. godine.

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Pančevačkom „Tehnomarketu” nagrada „Lazar Dunđerski”

  Kompanija „Tehnomarket”dobila je od pokrajinske Vlade nagradu za poseban doprinos u razvoju privrede „Lazar Dunđerski”. Ova porodična firma koja se već 34 godine bavi proizvodnjom aluminijumskih profila i gotovih elemenata za fasade svakako je zaslužila ovakvo jedno priznanje, jer njeni proizvodi krase razne objekte na svim kontinentima, a direktor preduzeća Dragan Kršanin ponosno ističe da izvoze u čak 44 države:

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.