• Hronika

  PANČEVO: Podignuta optužnica protiv mladića zbog droge

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 22. aprila 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog Đ.O. (rođen 2002. godine) iz Pančeva, zbog postojanja opravdane sumnje da je 8. novembra 2023. godine u 16.35 časova, u stanu u kojem živi u Pančevu u ul. Moravska, neovlašćeno radi prodaje držao u frižideru 39 grama neto mase opojne droge amfetamin, upakovane u više kesica.

  VJT PANČEVO: Optužnica protiv vozača – osumnjičen da je pijan usmrtio biciklistu

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 22. aprila 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog P.K. (rođen 1970. godine) iz Malog Žama zbog postojanja opravdane sumnje da se 15. septembra 2023. godine oko 23.10 časova u Vršcu, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt vozača bicikla Z.S. (rođen 1974. godine) iz Vršca.

  PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

  U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su zadobile teške telesne povrede, a 31 je zadobila lake telesne povrede.

  Pronađeno telo zastavnika koji je nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

  Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika M. T. koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

 • PANČEVO: Podignuta optužnica protiv mladića zbog marihuane

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 15. aprila 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog L.V. (rođen 2003. godine) iz Pančeva, zbog postojanja opravdane sumnje da je 28. novembra 2023. godine u 14.00 časova u Pančevu, neovlašćeno držao radi prodaje 10,08 grama neto mase opojne droge marihuane.

  VJT PANČEVO: Istraga protiv osumnjičenog zbog silovanja

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 14. 4. 2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog J.Z. (rođen 1957. godine) sa prebivalištem u Banatskom Novom Selu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

  VJT PANČEVO: Istraga protiv muškarca zbog omogućavanja uživanja opojnih droga

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 13. aprila 2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog J.T. (rođen 1985. godine) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je 10. aprila 2024. godine od 11.00 časova do 11. aprila u 0.30 časova u Pančevu, dao oštećenom M.M. (rođen 1980. godine) iz Pančeva da uživa opojnu drogu metadon, te mu je stavio na raspolaganje prostorije stana u kojem živi radi uživanja opojne droge, usled čega je nastupila smrt oštećenog 11. aprila u Vojnoj medicinskoj akademiji u Beogradu.

  Omoljčani izazivali nacionalnu mržnju – napali Hrvate u Pančevu

  Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, a u zajedničkoj saradnji sa Policijskom upravom u Pančevu, određeno je zadržavanje prema licima muškog pola N.R. (rođen 2002. godine), M.K. (rođen 2001. godine), Ž.M. (rođen 2001. godine) i F.M. (rođen 2003. godine), svi iz Omoljice, u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

  VJT PANČEVO: Optužnica protiv vozača iz Alibunara – pijan usmrtio pešaka

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 12. aprila 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog R.G. (rođen 1992. godine) iz Alibunara, zbog postojanja opravdane sumnje da se 7. januara 2022. godine oko 1.00 časa u Alibunaru, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt pešaka I.J. (rođen 1993. godine) iz Jakova u Opštoj bolnici u Pančevu.

  Pančevac u kući držao veću količinu vatrenog oružja i municije

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 12. aprila 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog B.P. (rođen 1978. godine) iz Pančeva zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i municije.

  VJT PANČEVO: Optužnica protiv mladića iz Crvene Crkve zbog silovanja maloletnice

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 11. aprila 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog R.P. (rođen 2002. godine) iz Crvene Crkve, zbog postojanja opravdane sumnje da je u dva navrata u noćnim časovima u junu 2022. godine u ataru Uljme, prinudio na obljubu maloletnicu (rođenu 2008. godine) upotrebom sile i pretnjom putem telefona da će neposredno napasti na njeno telo i telo njenih bliskih lica i to članova uže porodice, saopštava VJT.

  U Pančevu, Novom Pazaru, Kruševcu i Kraljevu falsifikovali lična dokumenta zemalja EU

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave.