• Pogledajte kako slikar iz Pančeva vidi Novi Sad

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Slikar iz Pančeva Vuk Vučković otvoriće u petak, 16. decembra, u Novom Sadu, izložbu Gradovi, s kojom se proslavio i sa kojom nastavlja da oduševljava.

    Na izložbi će biti predstavljena dva najnovija rada – Novi Sad i New York City. Pored originala, u galeriji će biti izloženi i printovi iz serije Gradovi. 
     
    Inače, tokom trajanja izložbe će cene svih printova biti niže za 10 odsto. Otvaranje izložbe je u 19 časova u galeriji Bel Art, Bulevar Mihajla Pupina 17.
     
    Izložba će biti otvorena do 31. decembra.
     
     
     

     

     

     

     
     
     

     

     

     

    – Za jednu ovako detaljnu sliku treba mi oko šest meseci, tako da godišnje ‘proizvedem’ dva ovakva dela. Iza svakog rada stoji obimno proučavanje. Čitav jedan mesec samo postavljam sliku, određujem objekte bitne za jedan grad, tražim fotografije iz raznih uglova i, naravno, posećujem grad. S Novim Sadom već imam blizak odnos, kao i sa Beogradom, u kojem sam studirao i sa Njujorkom, u kojem sam proveo dva leta, navodi Vučković za 021.rs, koji je na ovaj način spojio dve velike ljubavi – slikanje i putovanje.
     
    Radovi ove serije stilski mogu biti definisani kao mešavina nadrealizama, naivne i psihodelične umetnosti. U njima se primećuju uticaji iz detinjstva: slikovnice, lego kocke, video igre, ali i uticaji dela starih majstora slikarstva poput Boša i Brojgela.
     
    Prilog o Vuku Vučkoviču koji je 013info radio u okviru projekta filtriranje možete pogledati  OVDE.

    Slikar iz Pančeva Vuk Vučković otvoriće u petak, 16. decembra, izložbu Gradovi, s kojom se proslavio i sa kojom nastavlja da oduševljava.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura