• Makedonski informativni i izdavački centar daruje knjige povodom obeležavanja dana slobode medija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svetski dan slobode medija obeležava se 3. maja. Odluka o obeležavanju doneta je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, kako bi se podigla svest o značaju slobode štampe i podsetile vlade država da je njihova dužnost da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja zagarantovano članom 19. Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Ujedno se na ovaj način obeležava godišnjica Vindhuške deklaracije, izjave o principima slobodne štampe, koju je sastavila grupa afričkih novinara 1991. godine.

    Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar podseća da aktivno učestvuje u svim procesima medijske industrije u Srbiji. Naš glavni časopis „Makedonska Videlina”, se prvi put pojavila na ulicama davne 2006. godine kao slobodna i nezavisna novina koja traje i dan danas, što za nas predstavlja veliki uspeh i podstrek za daljim radom i napredovanjem, te da je to svojevrsna potvrda naše nezavisnosti i slobode.
    Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar čestita Svetski dan slobode medija svim novinarima i medijskim radnicima u Srbiji i pozvamo sve da još više pažnje usmere na verodostojnost informacija odnosno da se ponašaju profesionalno i odgovorno.

    Takođe, pozivaju sve zainteresovane da povodom obeležavanja 3. maja Svetskog dana slobode medija posete  internet portal https://makos.info/ na kom mogu besplatno preuzeti neka od njihovih izdanja, kao i da se obrate na mejl adresu; [email protected] , sa molbom za poklon knjigu koju će im biti poslata na kućnu adresu .To će biti naš mali doprinos u obeležavanju ovog za nas značajnog praznika-navode u toj  novinsko -izdavačkoj ustanovi.

     

     

    Svetski dan slobode medija obeležava se 3. maja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura