Makedonski

Makedonski

12 ГОДИНИ РАБОТА И ИНФОРМИРАЊЕ

 Со пригодна културно-уметничка програма одржана на 10 декември во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Јабука, Националниот совет на македонската национална заедница одбележа 12 години од

Makedonski

ВО ЧЕСТ НА БОРЦИТЕ

Веќе неколку години по ред НС на МНЗ и здружението „Илинден-Јабука“ во соработка со македонската амбасада, МЗ Јабука и училиштето Гоце Делчев го одбележува Денот на револуционерната борба на

Makedonski

СТИХОВИ, ПЕСНИ И КОЛАЧИЊА

По повод светскиот „Ден на јаболкото“ во чест на овошјето јаболко кое во овие краеви го има во изобилство, на 21 октомври во холот на училиштето „Гоце Делчев“ во Јабука се рецитираше, пееше,