• Iskusni igrači za borbe u Super A ligi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 27. jul – Novi superligaš, Železnički rukometni klub ‚‚Dinamo“, počeo je pripreme za novu, povratničku sezonu, u elitno srpsko rukometno takmičenje. U skladu sa kvalitetom lige, Uprava kluba, sportski direktor i trener su doveli nekoliko pojačanja, pre svega iskusne igrače koji će svojim kvalitetom i iskustvom pomoći mladim rukometašima u žuto-crnom dresu da se razvijaju i napreduju, ali i pomoći timu da u Super ligi ostvaruje što bolje rezultate i ostvari ovosezonski cilj – plasman u ‚‚plej-of“.   

    ‚‚Dinamo“ je zadržao okosnicu tima i sve igrače, koji su izborili promociju u Super A ligu, a doveli su dva igrača koji su prošli ‚‚Partizanovu“ školu rukometa, stasali su kao igrači u ovom klubu, a ‚‚crno-beli“ dres su nosili i kada je ovaj klub igrao u Ligi šampiona – Petra Žujovića i Miloša Ivoševića. Uz njih dvojicu u ‚‚Dinamo“ je došao i mladi reprezentativac Srbije, Miloš Barudžić, a klub je uspeo da za još jednu sezonu produži pozajmicu reprezentativca Milomira Radovanovića iz ‚‚Partizana“. 

    Petar Žujović je u klub došao, pošto je prošlu sezonu proveo u Kataru, na preporuku i nagovor svog bivšeg saigrača, Branka Radanovića, a Ivošević je u klub došao na sličan način, samo što je proteklu godinu proveo igrajući rukomet na Islandu. Novajlije u ‚‚žuto-crnom“ dresu su se složile da su došli da će sezona koja sledi biti naporna, ali da žele i da su spremni da rade, da napreduju, da ostvare što bolji plasman i da pomognu mlađim igračima da napreduju. 

    – Veoma nam je drago što smo doveli dva iskusna igrača. Nama je pre svega bilo značajno da se pojačamo u odbrani, pošto Super A liga nije isto što i Super B liga. Petar i Miloš su i kvalitetni napadači, ali su pre svega kvalitetni odbrambeni igrači, koji će sa Banetom Radanović i Milomirom Radovanovićem činiti jak zid u odnosu na konkurenciju. Povratkom ‚‚Vojvodine“ i ‚‚Metaloplastike“ u ligu i odlaskom velikog broja igrača u inostranstvo, ove godine će gotovo svi klubovi biti izjednačeni po kvalitetu. Biće borbena, poprilično kvalitetna liga i mi imamo ambicije da se borimo sa svima i naš dugoročni plan je da napravimo jedan ozbiljan klub koji može da učestvuje i na međunarodnim ligama. Na tom putu je učešče u Super ligi samo jedna stepenica, istakao je predsednik klluba, Danilo Drndarski

    Osim ova tri igrača, klub je ovog leta angažovao i četiri mlada igrača na koje računa u narednim sezonama: Marko Đalabasan, Sava Slavuljica, Miloš Terzić i Petar Pantić. 

    – Doveli smo četiri mlada igrača, naravno, to su kvalitetni mladi igrači, koji su igrali protiv nas prošle sezone u Super B ligi i koji su bili nosioci igre u svojim klubovima. Cilj nam je da imamo jezgro kvalitetnih igrača, koji će omogućiti mladim igračima da se razviju. Naravno, cilj nam je i rezultat, ali s druge strane moramo da razvijamo igrače i da ih sami stvaramo, jer svi kvalitetni igrači odlaze brzo iz Srbije, a više i nema velikih rukometnih centara u kojima stasavaju veliki igrači. Igrača na tržištu nema i mi moramo sami da ih stvaramo, dodao je predsednik ‚‚Dinama“.  

    Rukometaši ‚‚Dinama“ će pripreme obaviti u Pančevu i Vrbasu (od 22. do 27. avgusta), a u stručnom štabu se klubu ponovo pridružio kondicioni trener Branislav Jovanov, koji će u narednih pet nedelja raditi na fizičkoj pripremi igrača. Pančevački superligaš će u pripremnom periodu odigrati šest ili sedam pripremnih utakmica, protiv ekipa kao što su ‚‚Vojvodina“, ‚‚Crvena zvezda“, ‚‚Krka“ iz Novog Mesta, ‚‚Partizana“, itd. 

    – Imamo najviše ciljeve i sigurno je da u Super A ligu ne ulazimo sa namerom da se samo borimo za opstanak, pa ćemo pokuđati da izborimo plasman u ‚‚plej-of“. Prošle sezone nam je falilo iskustvo i mislim da je uprava dovođenjem Ivoševića i Žujovića uspela da to nadoknadi. Imamo želju da dovemo i još jednog kvalitetnog desnog beka i eventualno golmana, a ako to uspemo da uradimo mislim da su ciljevi koje smo postavili veoma realni, ali i bez popunjene te dve pozicije trudićemo se da ispunimo te ambicije. Imamo puno da radimo, dovoljno vremena i ja sam optimista. Mlada smo ekipa, zadržali smo kostur tima, neće biti velikih promena, i nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet pravljenja mladih igrača, istakao je na početku prirpema, trener Ivan Petković.

    O kvalitetu same lige je dodao:

    – Liga je ujednačena, ima dosta dobrih ekipa, koje će se boriti za visok plasman, kao i mi. Sve velike ekipe dolaze u Pančevo u prvom delu sezone, ali ako napravimo dobar tim i ako budemo igrali dobar rukomet mislim da nema čega da se pribojavamo. Moramo da budemo i hrabri, da radimo dobro i da igramo dobar rukomet kako bismo ‚‚Dinamo“ vratili tamo gde mu je i mesto – da budemo stabilan superligaš. 

    Prvi trener ‚‚Dinama“ je izrazio veliko zadovoljstvo što je klub u ovom prelaznom roku doveo pet veoma mladih talentovanih igrača rođenih 1998. godine, koji će imati priliku da ozbiljno rade sa prvim ili drugim timom, kao i da mu je drago što su ti talentovani rukometaši izabrali sredinu poput ‚‚Dinama“ da se kroz ozbiljne treninge i utakmice pravilno razvijaju i napreduju. 

    Sezona u Super A ligi počinje 10. septembra, a ‚‚žuto-crni“ će na otvaranju sezone pred svojim navijačima igrati protiv ekipe ‚‚Morave“ iz Velike Plane. 

    T. M.

     

     

    PANČEVO, 27. jul – Novi superligaš, Železnički rukometni klub ‚‚Dinamo“, počeo je pripreme za novu, povratničku sezonu, u elitno srpsko rukometno takmičenje. U skladu sa kvalitetom lige, Uprava kluba, sportski direktor i trener su doveli nekoliko pojačanja, pre svega iskusne igrače koji će svojim kvalitetom i iskustvom pomoći mladim rukometašima u žuto-crnom dresu da se razvijaju i napreduju, ali i pomoći timu da u Super ligi ostvaruje što bolje rezultate i ostvari ovosezonski cilj – plasman u ‚‚plej-of“.   

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]