• Konstituisana Skupština Privredne komore Vojvodine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prva sednica novoizabranog saziva Skupštine Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u četvrtak, 29. juna 2017. godine u PKV. Na sednici su verifikovani mandati članovima Skupštine PKV. Za predsednika Skupštine PKV ponovo je izabran Marko Cigić, a za njegovog zamenika izglasan je Saša Vujić.

    – PKV je u proteklih šest meseci, zahvaljujući dobroj i novoj organizaciji i izuzetnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom, Privrednom komorom Srbije, privrednicima i brojnim saradnicima, uspela da poboljša kvalitet rada i učvrsti odnose sa privrednim subjektima na čijem poverenju nam se i zasniva delatnost, rekao je na sednici predsednik PKV Boško Vučurević. 

    U ime Pokrajinske vlade, prisutne je pozdravio i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević naglasivši da je „u prva četiri meseca ove godine industrijska proizvodnja u AP Vojvodini bila za 5,2 odsto veća nego u istom periodu 2016. godine“. Dodao je da je ostvaren rast uvoza za 21,5 odsto, da je spoljnotrgovinski deficit smanjen za gotovo četvrtinu. Osvrnuo se i na formiranje Razvojne agencije Vojvodine i nedavno usvojeni rebalans budžeta koji je sada veći za 2,5 milijardi dinara.

    – Verujem da sve to ubedljivo govori o novoj razvojnoj politici koju vodimo i koja će, siguran sam, u vremenu koje dolazi davati sve bolje rezultate. Ono što je za to veoma važno, jeste da svi – dakle i Pokrajinska vlade, i PKV, i sve druge asocijacije i udruženja i najzad, sami privrednici – budemo deo jednog fronta koji nema drugi strateški cilj, osim intenzivnog ekonomskog razvoja kao jedinog modela za obezbeđivanje boljeg života svih naših ljudi i društva u celini, rekao je Milićević.

    Predsednik Skupštine PKV Marko Cigić rekao je u izjavi medijima pre početka sednice, da je današnja sednica „prilika da se izabere privredna elita privrede Vojvodine“ i dodao da će se privrednici preko Udruženja, Upravnog odbora i Skupštine organizovati na teritorijalnom  i granskom principu, „kako bi obezbedili što bolji ambijent u problematičnim segmentima poslovanja i tako ostvarili što bolji privredni ambijent“.

    – Uz snažnu podršku Pokrajinske vlade, mi imamo po prvi put šansu da uz snažan rast, koji je prisutan već poslednje tri godine, i uz strukturne reforme koje se očekuju, obezbedimo i razvoj privredne strukture. Na taj način bi u narednom periodu imali i rast i razvoj, što je neophodno kako bismo se mogli uključiti u međunarodnu razmenu i razgovor, da se osposobimo za tržišnu i izvoznu privredu. Jer, i jedno i drugo je uslov rasta i razvoja privredne strukture Vojvodine. Svakako da ćemo preko organa i tela PKV uspeti da artikulišemo naše interese, kako prema Pokrajinskoj vladi, tako i prema republičkoj vladi, rekao je Cigić.

    Na današnjoj sednici Skupštine PKV, predsednik Vučurević predstavio je aktuelno stanje u privredi AP Vojvodine za prva četiri meseca tekuće godine, a doneta je i Odluka o sprovođenju izbora za članove Upravnog odbora PKV. Prvoj sednici novoizabranog saziva Skupštine PKV prisustvovao je i Miroslav Miletić, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.

     

    Prva sednica novoizabranog saziva Skupštine Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u četvrtak, 29. juna 2017. godine u PKV. Na sednici su verifikovani mandati članovima Skupštine PKV. Za predsednika Skupštine PKV ponovo je izabran Marko Cigić, a za njegovog zamenika izglasan je Saša Vujić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija