Sreda, 24. Avgust 2016 - 21:30 - Četvrtak, 25. Avgust 2016 - 0:00

Freedom koncert: Krug /EKV Tribute

 

U sredu, 24. avgusta, u 21:30, u sklopu FreeDom Art Festivala, biće održan koncert grupe "Krug", na platou Milana Mladenovića - Dom omladine Pančevo. 

O bendu: 

"Bend Krug je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika, sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda.

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag na celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu. U okviru FreeDom Art Festivala održaće koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend, kao jedan od simbola slobode naše muzičke i umetnčke scene.

Time se mlađim naraštajima koji nisu mogli da čuju EKV uživo pruža mogućnost da osete deo tog duha. „Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama“, kazu članovi benda.

A članovi su:

Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima „Dum dum” i „Neko nas posmatra”, kao i na live albumu „Kao u snu”.

Dragiša Uskoković – Ćima, basista koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra” i „Kao u snu”, kao i na velikom broju koncerata.

Nemanja Dašić, vokal i gitara, član beogradskog benda Vampiri

Dejan Tomovic – Tomke, klavijature, takođe član beogradskih Vampira".

 

Svetog Save 10
Pančevo
Serbia
Sreda, 24. Avgust 2016 - 21:30 - Četvrtak, 25. Avgust 2016 - 0:00