Petak, 19. Februar 2016 - 20:00 - Nedelja, 21. Februar 2016 - 1:00

Moonwalk festival

moonwalk

 

Centar za kulturu i ekologiju ''PanArt'' iz Pančeva uz partnersku podršku Doma omladine Pančevo će u dvorani ''Apolo'' u petak 19. i subotu 20. februara 2016. organizovati prvi ''Moonwalk'' zimski muzički festival autorskih multižanrovskih formi koje isključuju turbo-folk.

Muzički festival ''Moonwalk'' koncipiran je kao minifestival i gradska muzička manifestacija koja traje dva dana, a sufinasijski je podržana i sredstvima grada Pančeva po osnovu gradskog Konkursa iz kulture 2015. godine.

Već dugi niz godina mladi muzičari alternativne i rok scene, kao i mnogi drugi koji bi to hteli da postanu, u postojećem društvenom i medijskom ambijentu ne dobijaju ni priliku ni potpunu podršku da se muzički i umetnički iskažu i razvijaju. Zato, ideja vodilja festivala je da se pruži šansa svim mladim zainteresovanim neafirmisanim muzičarkama, muzičarima i bendovima da prikažu svoje kreativne potencijale i umeća za čije je predstavljanje sve manje prostora, kako fizičkog tako i medijskog, podjednako i u gradu Pančevu i u zemlji. Zamišljeno je da repertoar prve večeri ima promotivni karakter i da bude predviđen za mlade, neafirmisane, ali i afirmisane, autorske bendove čiji će nastupi biti uživo snimljeni, a potom i objavljeni u formi muzičkog CD-a. Druge večeri će, kao omaž Oliveru Mesarošu, prerano preminulom pančevačkom muzičaru osobenog temperamenta i raznovrsne izražajnosti, biti održan memorijalni koncert poznatih i dokazanih muzičkih bendova i pojedinaca, pre svega pančevačkih. Kao učesnici i prve i druge večeri festivala biće pozivani i gosti iz gradova u okruženju, kao i iz inostranstva. Namera je da posebnu težinu i integritet festivalu u perspektivi donese učešće relevantnih muzičara, muzičkih kritičara i publicista u radu žirija, s jedne, i respektabilan nagradni fond za najbolje učesnike, s druge strane.

''Moonwalk'' festival je i proistekao iz petogodišnje tradicije koncerta ''Oliveru u čast'', izvorno u izvedbi njegovih prijatelja i kolega, koji se kontinuitetom i neskrivenim emocionalnim nabojem bez sumnje nametnuo i uspostavio kao nedostajuća savremena urbana tradicija koja se željno iščekuje od godine do godine.  

Prvi ''Moonwalk'' festival 2016. godine neće biti takmičarskog vec revijalnog karaktera, ali će svaki naredni neizostavno imati i tu dimenziju.  

''Moonwalk'' festival popunjava veliku programsku prazninu u kulturnoj ponudi grada, i zadovoljava kulturne potrebe jedne široke ciljne grupe

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 19. Februar 2016 - 20:00 - Nedelja, 21. Februar 2016 - 1:00