• Kon: Epidemiološka situacija ponovo preteća, novih zabrana će biti uskoro

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Epidemiološka situacija u Beogradu je ponovo preteća, napisao je na svom fejsbuk nalogu epidemiolog Predrag Kon i naglasio da je veoma veliki broj dnevnih pregleda sumnjivih slučajeva na Infektivnoj klinici u Beogradu.
     
    Epidemiološka situacija u Beogradu je ponovo preteća zbog povratka studenata svojim kućama, pa se može proširiti po čitavoj Srbiji, napisao je Kon i dodao da je još na odmoru.
     
    Do pogoršanja situacije je došlo posle 5. juna, kada su ograničenja javnih okupljanja povećana na 1.000, a kasnije potpuno ukinuta, rekao je on.
     
    Mnogo se pogoršanje ove situacije povezuje i sa derbijem 10. juna, mada novooboleli ne daju podatak da su bili na derbiju, bar meni nije poznato„, naveo je Kon.
     
    Dodaje i da mnogi misle da je posebna pretnja dolazila zbog izbora koji su u nedelju sprovedeni, rekao je Kon.
     
    Kon je rekao da nikada nije ukinuta obaveza da kada se igraju utakmice mora da se poštuje distanca među gledaocima, zbog čega bi trebalo razmotriti kažnjavanje klubova zabranom igranja pred publikom.
     
    Naša trapavost i usporenost za davno dogovoreni postupak za studente omogućili su da dođe do prenosa virusa u toj populaciji„, naveo je Kon.
     
    Kako tvrdi, vanrednog stanja više neće biti.
     
    Ne možemo to finansijski da izdržimo i nemojmo se po tom pitanju porediti sa Francuskom i Nemačkom, a da se može biti disciplinovan pokazuju stari. Više nikada, ako se budem pitao, neće najstarija generacija biti zatvorena, osim onih koji su u kolektivima za negu starih„, poručio je on.
     
    Smatra da je vanredno stanje bilo neophodno, kao i policijski čas na početku, ali to neće biti dalje neophodno za stariju generaciju.
     
    Sasvim je, međutim, suprotno kada je mlađa generacija u pitanju. Kritika na sva usta, bez ijednog rešenja osim zatvaranja i zabrana, mada to nije rešenje na duge staze„, smatra Kon.
     
    Nekih zabrana će najverovatnije uskoro biti, poput zabrana poseta bolnicama ili obaveznog nošenja maski u prevozu i prodavnicama, najavio je on, ali je istakao da je najvažnije da se propisane mere sprovode, ili da u suprotnom bude kažnjavanja.
     
    Virus se bez vakcine ne može zaustaviti„, zaključio je Kon. 

    Epidemiološka situacija u Beogradu je ponovo preteća, napisao je na svom fejsbuk nalogu epidemiolog Predrag Kon i naglasio da je veoma veliki broj dnevnih pregleda sumnjivih slučajeva na Infektivnoj klinici u Beogradu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]