Pečenjara „Luka” iz Starčeva nudi sve više kvalitetnih i uvek svežih delikatesa od mesa
Pečenjara „Luka”, smeštena u starčevačkoj Ulici Borisa Kidriča, postoji godinu dana i za to kratko vreme osvojila je veliki broj ljubitelja pečenja sa ražnja, suhomesnatih proizvoda i drugih gurmanluka.
Vlasnik Nemanja Vukosavljević, koji je radnju nazvao po svom četvorogodišnjem sinu, odmalena se uz dedu interesovao za uzgoj svinja, a pre otvaranja ovog butika delikatesa od mesa, dugo je tragao za kvalitetnim proizvodima.
– Većina robe je iz Šida (i ostatka Srema), po meni prestonice suhomesnatih proizvoda, koje nabavljamo od tamošnjih porodičnih gazdinstava, prepoznatljivih čak i ovde po poštenom radu, zdravom uzgoju stoke i kvalitetnim proizvodima pripremanim na prirodni način. To znači da nema takozvane industrijske barene slanine, već isključivo domaće, bez aditiva, dimljene po starinskim metodama od pre dvesta godina – na bukovo drvo, dim i promaju – ističe vlasnik starčevačke pečenjare.
On smatra da je najbolja reklama „od usta do usta”, pa svako ko proba njihove proizvode širi dobar glas i dovodi nove ljubitelje gurmanluka.
– Prasetina i jagnjetina nam dolaze iz centralne Srbije. Svakodnevno se dopremaju nakon skidanja s ražnja, a uvek sveži i hrskavi su i čvarci koji stižu iz Srema. Sudžuk od čiste govedine dobijamo direktno iz Novog Pazara, poznatom po tom specijalitetu, a imamo i goveđi kulen, kao i sremački i druge špecije iz tog kraja, poput veoma traženih pečenice i suvog vrata. Mlad kajmak je iz okoline Gornjeg Mlanovca, pa praktično sve ima neko geografsko poreklo. Po potrebi imamo i odličnu rolovanu prasetinu. Primamo i narudžbine za razna veselja. Što se prevoza tiče i takav dogovor je moguć, a planiramo da uvedemo i svakodnevnu dostavu – najavljuje Vukosavljević.
Inače, ljubazno i predusretljivo osoblje nudi mogućnost svakom kupcu koji kroči u radnju da, pre kupovine, degustira proizvod po želji.
Pečenjara se otvara u 7 sati, a radnim danima zatvara se u 19, subotom u 17, a nedeljom u 14 sati.
Proizvodi se mogu poručiti na telefon 063/709-78-46, a cene su više nego popularne:
- praseće pečenje – 1.200 dinara po kilogramu
- jagnjeće pečenje – 1.600,00
- čvarci – 950,00
- domaća svinjska mast – 180,00
- slanina – 1100,00
- pečenica – 1.200,00
- sudžuk – 1.000,00
- suvi vrat – 1300,00
- svinjska pršuta – 1.200,00
- file ribić – 1.300,00
- sremska kobasica – 850,00
- kulen sremski – 1.100,00
- budimska kobasica – 1.000,00
- zimska kobasica – 1.300,00
- suve butkice – 800,00
- suva rebra – 80,00
- kajmak – 1.100,00
- paprika u pavlaci – 500,00
- čajna kobasica – 950,00
- mast – 190,00
Govedina
- kulen – 1.100,00
- pršut prošarani – 1.100,00
- sudžuk – 1.000,00
- pršut – 1.600,00
Pečenjara Luka, smeštena u starčevačkoj Ulici Borisa Kidriča, postoji godinu dana i za to kratko vreme osvojila je veliki broj ljubitelja pečenja sa ražnja, suhomesnatih proizvoda i drugih gurmanluka.