• Pančevačka pivara „Dilema” nudi nesvakidašnju privilegiju: Pivo isključivo od prirodnih sastojaka odsad direktno iz fermentora!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako je, kao jedina u Pančevu, gradu veličanstvene pivarske tradicije, zanatska pivara „Dilema” već nadaleko poznata, postoje i sugrađani koji još uvek nisu čuli za nju.

    Njeni vlasnici – Ivan Gnjatović i Daniel George, koji su živi dokaz kako ortakluk može besprekorno da funkcioniše, još pre dve godine su na Margiti, u Sinđelićevoj ulici 58, napravili pogon, ali su tek pre neki dan izbacili tablu na kojoj piše „maloprodaja”.

    To je konačno bio dovoljno jasan signal da komšije počnu da im dolaze, a iz dana u dan ih je sve više…

     

     

    Degustacija svakodnevno u Sinđelićevoj 58

     

    Ljudi nisu dolazili direktno u pivaru, jer naprosto nisu znali da mogu da svrate i kupe dve-tri flaše, ali i da popiju točeno pivo na licu mesta, od čega nema slađeg…

     – I uopšte, mnogi Pančevci nemaju pojma da ponovo imaju pivaru u svom gradu. S druge strane, mnogi Beograđani upućuju ih baš ovamo da probaju vrhunsko pivo sazdano isključivo od prirodnih sastojaka. To i ne treba mnogo da čudi, znajući da je glavni grad naše najveće tržište i uvek jasno prepozna pravi kvalitet. Međutim, mi bismo, kao nepopravljive lokalpatriote, voleli da što je moguće više naših proizvoda plasiramo upravo ovde. Stoga, pozivamo sve drage sugrađane da kad god požele svrate u našu pivaru, u Sinđelićevoj ulici 58, i pogledaju kako izgleda jedan skroman pogon u kojem se pravi tako kvalitetan penušavi napitak, govori Ivan.

     

    Nema svežijeg nego „na izvoru”

     

    Vlasnici „Dileme” još jednom podvlače da svako ko dođe, uvek bez ustručavanja može da proba najsvežije moguće pivo, direktno iz fermentora, što je priviligija kakve nema u okolini, budući da jedino tako ni najmanje ne gubi na kvalitetu. Pritom, gostima je uvek na raspolaganju neko od predusretljivih vlasnika, inače vrsnih stručnjaka u ovoj oblasti, spreman da ih provede kroz fabriku i potanko im objasni proces proizvodnje.

    – Oni tu, naravno, u svakom trenutku mogu da vide i kakve sve sastojke koristimo, koji sud zašta služi, kao i da postave bilo koje pitanje, poput nama omiljenog: zašto je ovakvo pivo skuplje od insustrijskog? Tada im pokažemo sve od sirovina i pojasnimo da su za ovaj nivo kvaliteta naše cene minimalne. Zatim im ukažemo i na to koliko za organizam znači da konzumira prirodan proizvod, za razliku od onih jeftinijih a zasnovanih na veštačkim aromama i drugim činiocima sumnjivog kvaliteta. Objašnjavamo im i šta znači sladovana žitarica; kakvih sve kvasaca ima; šta je hmelj i zbog čega, primera radi, koristimo petnaest varijanti ove biljke uvezenih iz celog sveta – od Novog Zelanda do Meksika i Amerike. Tako uspevamo da dobijemo toliku lepezu ranovrsnih a prirodnih aroma, za sve moguće i nemoguće ukuse naših kupaca. Iako to mnogima deluje neverovatno, mi imamo misiju da ovo plemenito piće, sa nivoa ispijanja ispred dragstora, dignemo na rang vina, što mu svakako pripada, jer takav status, recimo, ima na belgijskom dvoru, kao i drugde u Evropi, ističe Danijel.

     

    Bez bokalčeta „dileme” i mezetluka, nema ni prave tekme…

     

    To šarenilo ukusa u svakom momentu može da se proba u obliku čak osam vrsta „dileme”, a ukoliko se normalizuju prilike, prema najavama vlasnika, biće i minimum dvanaest novih. Za svako pivo koristi se drugačiji kvasac, različiti sladovi, nove i nove kombinacije hmeljeva, a u planu su i potpuno senzacionalna voćna piva.

    – Naša pivara je zapravo klub zanatskog piva koji nikako nije zatvoren, već naprotiv – širom je otvoren za sve iskrene ljubitelje. U ovoj skromnoj banatskoj kući, gde niko ne bi očekivao takvu fabriku, ljudi su dobrodošli da opušteno obiđu pogone i potom sednu kako bi se u našem degustacionom prostoru prepustili druženju i čarima čarobnog napitka, točenog direktno iz fermentora. Pored toga, imamo uslove da gosti koji to žele pripreme roštilj ili neku špeciju iz kotlića. Kada nam ljudi dođu u Sinđelićevu 58, možemo da im, kao pre četvrt veka u Skadarliji, natočimo pivo i u bokale. Tada se ono još malo razgazira i zagreje na idealnih osam, devet, deset stepeni, nakon čega iz njega izlaze prave arome. Pritom, gosti mogu sami sebi da doziraju penu, čija je postojanost pravi pokazatelj kvaliteta ovog napitka, a ova naša je nalik kremu ili kajmaku. Može se probati i pivo u različitim fazama – od mladog do onog odstojalog. Planiramo i da, u skladu sa propisanim merama, postavimo veliki televizor, pa će u domaćinskoj i nadasve pivarskoj atmosferi biti praćeni i razni sportski događaji, kaže Ivan.

    A dobro je poznato da nema pravog ugođaja u tekmi bez pravog piva. U to nema dileme…

    Izuzev ako nije u pitanju pančevačka  „Dilema” – tako naša, a tako prirodna…

     

    Sve o paleti proizvoda pivare u Sinđelićevoj 58, može se saznati na sledećim linkovima:
    https://dilemma.rs/ – Početna strana sajta
     

    https://dilemma.rs/proizvodi/ – Stranica sa kompletnom ponudom piva

    Na sva pitanja u vezi sa porudžbinama, dolaskom u pivaru i drugim informacija u mogu se dobiti na njihovom sajtu ili direktno u pivari.

    Pivara Dilema

     

     

    Iako je, kao jedina u Pančevu, gradu veličanstvene pivarske tradicije, zanatska pivara „Dilema” već nadaleko poznata, postoje i sugrađani koji još uvek nisu čuli za nju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Marketing