Splav restoran Aleksandar – gurmanski raj na Tamišu!
Gastronomska ponuda u Pančevu od skoro je znatno bogatija, zahvaljujući restoranu domaće i moderne nacionalne kuhinje Aleksandar, koji se nalazi u srcu grada, na samoj reci Tamiš.

Prva letnja sezona za potpuno renoviran splav restoran uveliko je počela i Aleksandar s radošću dočekuje goste, kako one s kopna, tako i one koji stižu sa reke. Ovo predstavlja posebnu pogodnost, jer ima pristan koji omogućava posetiocima koji dolaze čamcima ulaz pravo sa reke. A ugođaj nezaboravan! Tamiš, pogled sa reke na Tamiški most, Gradsku šumu, znamenitosti Pančeva i to uz hranu tako ukusnu da ćete želeti da se vratite i povedete prijatelje.

U razgovoru sa ekipom portala 013info, Aleksandar Gavrilović iz restorana, objasnio nam je da je od početka idejni koncept bio da se ponudi Pančevu poseban gastronomski doživljaj, nešto novo i drugačije od uobičajene standardne ponude hrane u drugim ugostiteljskim objektima:
– Hteli smo nešto sočnije, nešto pikantnije, da se razlikujemo od drugih. Zadržali smo svakako klasična tradicionalna jela, koja su neizbežna i koja svi vole, ali smo se fokusirali na naše specijalitete. Jagnjetina ispod sača, teleće meso, paprikaš, karađorđeva šnicla, sve je to na meniju, ali takođe, želimo da gostima ponudimo nešto sočnije, kao i jela u sosu. Ljudi vole kada je hrana sočna i obilna i naša ideja je da zadovoljimo gurmane koji žele više od standardne ponude, kaže Aleksandar.

Šef kuhinje Igor Prelić ima iskustvo od skoro tri decenije rada u restoranima i svakodnevno lično priprema jela za svoje goste. To je takođe izuzetan pokazatelj stabilnosti kvaliteta restorana koji vodi šef kuhinje uz konstantan nadzor i kontrolu pripreme.
– Nabavljamo svežu hranu svakodnevno. Piletinu, jagnjetinu i ostale namirnice, kako bismo osigurali kvalitet jela. Naša hrana nije standardno pripremljena. Ima dugu proceduru pripreme, koja osigurava poseban ukus. Svaka porcija prolazi kroz neku vrstu obrade najmanje 24 sata – mariniranje, termička obrada, itd. Ono što je bitno naglasiti jeste da su recepti originalni, ne možete ih naći u knjigama, ili na drugim menijima u Pančevu. To su naši recepti, usavršeni kroz iskustvo. Tako kod nas možete probati juneće obraze u saftu i mackanu junetinu i teletinu zbog kojih se svi vraćaju u naš restoran, jagneću pitu sa roštilja, junetinu u sosu od šumskih pečuraka, teletinu u čedar sosu uz rižoto sa šafranom i još mnogo zanimljivih noviteta. Na meniju je naravno i najkvalitetnija rečna riba, da odamo poštu reci i tradiciji ovog grada, kao i dečji meni za najmlađe goste, priča nam Igor.

Restoran Aleksandar ima kapacitet za 130 gostiju, a stolovi su postavljeni tako da svako ima svoju privatnost uz prijatnu muziku koja omogućava razgovor bez prekidanja. Takođe, odlično je mesto za organizaciju proslava za grupe do 60-70 ljudi. U Aleksandru nude i mogućnost dogovaranja posebnog menija za grupe preko 20 ljudi. Za individualne goste, hrana stiže za 10-15 minuta, što je veoma brzo u poređenju s drugim restoranima, u šta smo se lično uverili.

Kako uz dobru hranu ide i dobro piće, restoran sarađuje sa poznatim vinarijama, te u ponudi ima i vrhunska vina, specijalno birana da se odlično slažu uz jela sa njihovog jedinstvenog menija.
Kada poželite da se zasladite, sladoledi Metropoli Gold New York, Madagaskar i Berlin, nešto novo na meniju, će vas i rashladiti i raspametiti ukusom.
Obradujte sebe i vama drage osobe, dođite u restoran Aleksandar i u prelepom ambijentu na reci doživite zaista posebno gurmansko iskustvo!
Radno vreme je svakog dana (osim utorka) od 11-23h, Tamiški kej Pančevo (splav ispod silosa), a telefon za rezervacije 061/234 62 26.
Instagram: @restoran.aleksandar2024
facebook: Restoran Aleksandar Pančevo