• Čep fest u Pančevu 28. oktobra

  Osmi dečji inkluzivni Čep fest biće organizovan u OŠ „Isidora Sekulić“ u Pančevu ,u subotu 28. oktobra, od 09-11 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čep fest u Pančevu 28. oktobra
  Vizual

  Organizatori očekuju više od 100 dece i još toliko roditelja, nastavnika i publike. Na festivalu će biti postavljeno i transportno vozilo za prikupljanje čepova tako da će posetioci moći direktno da ih predaju, a troje dece koja donesu najviše čepova biće posebno nagrađena. Poziv deci je da naprave predmete, ili igračke od čepova i drugih reciklažnih materijala, tri najbolje ocenjena rada će biti nagrađena.

  Nacionalnu humanitarnu akciju „Čep za hendikep“, koju organizuje Udruženje pod istim imenom, tokom 10 godina, podržalo je više stotina hiljada pojedinaca, desetine nevladinih organizacija i nekoliko stotina privrednih društava, državnih i privatnih kompanija, sredstava javnog informisanja i mnogobrojne državne institucije (predškolske i školske ustanove, fakulteti, instituti, ministarstva, ambasade itd.).
  Do danas je prikupljeno oko 150 tona čepova, a od novca dobijenog od reciklera kupljeno je 150 ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom, uglavnom invalidska kolica, tricikala i uspinjača za stepenice.

  -O svim našim aktivnostima javnost uredno obaveštavamo putem sajta www.cepzahendikep.org. Pored ovih aktivnosti organizujemo i Čep fest, jednodnevni ekološki i inkluzivni dečji festival u kome učestvuju deca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola. Cilj festivala je da toga dana spojimo mlade sakupljače čepova i mlade korisnike ortopedskih pomagala kroz raznolike edukativne sadržaje, sa više kreativnih radionica i takmičenja u recikliranju čepova. Sve aktivnosti prati prigodan muzički program. Ovakve festivale smo do sada organizovali u Beogradu, Zrenjaninu, dva puta u Valjevu, Novom Pazaru, Subotici. Sa velikom željom odlučili smo da dođemo u Pančevo – navode u Udruženju“ Čep za hendikep“ i pozivaju pančevce da dođu na Čep fest u OŠ „Isidora Sekulić“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Pančevo