• Akcija „Ispružite ruku za život“: Više od 100 građana se prijavilo da da krv

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Više od 100 građana i građanki prijavilo se danas da da krv na humanitarnoj akciji  „Ispružite ruku za život“  održanoj u Pančevu. 

  Pored Pančevaca, akciji – koju je povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovalo Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije uz podršku Crvenog krsta Pančevo i Zavoda za transfuziju Vojvodine – su se pridružili i davaoci iz Beograda, Vršca, Smedereva i Kovina. 

  “Više od 100 dobrovoljnih davalaca odgovorilo je na poziv Udruženja”, rekla je Snežana Doder, predsednica Udruženja.

  Ona se zahvalila Crvenom krstu Pančevo i Zavodu za transfuziju Vojvodine, bez kojih kako je rekla, ideja Udruženja ne bi bila ostvarena, kao i svim prijateljima i partnerima – lokalnim privrednicima i velikim srpskim kompanijama – koji su podržali organizaciju panela i radionica za dobrovoljne davaoce i članove Udruženja.

  “Na ovaj način želeli smo da se odužimo svim dobrovljnim davaocima koji redovno daju krv, a čiji smo mi, oboleli od multiplog mijeloma, primaoci. Zahvaljujući svim tim ljudima velikog srca mi primamo naše terapije – kroz transfuziju matičnih ćelija i transfuziju krvi. 

  Doder je, u ime Udruženja, dodelila zahvalnice za učestvovanje u akciji: Zavičajnom klubu Gačana, čijih 20 članova je danas dalo krv, kao i kolektivu i roditeljima OŠ Jovan Jovanović Zmaj, koji su se odazvali u velikom broju na poziv Udruženja. Njih 40 je učestvovalo u humanitarnoj akciji. 

  “Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo deo manifestacije koja stavlja u fokus dobrovoljne davaoce krvi. Nastojimo da sačuvamo njihovo zdravlje, pre svega zbog njih samih, ali i zato što je njihova uloga najdragocenija u našem društvu. Dobrovoljni davaoci krvi su najmanja, ali najhumanija porodica, ljudi koji ne traže ništa, a za uzvrat daju svoju krv, ono što ne može da se kupi novcem”, rekala sekretarka Crvenog krsta Milica Todorović i dodala da su Pančevci i Pančevke pokazali da su humani građani i građanke i da se rado odazivaju na akcije.

  Dr Radmila Railić Ristovski, transfuziološkinja na panelu organizovanom nakon akcije istakla je važnost dobrovoljnog davanja krvi.

  “Ako krvi ima dovoljno bezbedni smo svi, bezbedni su naši najbliži. Nije dovoljno davati krv samo kada nas pozovu da je damo”, rekla je Railić Ristovski i dodala da život obolelih od multipolog mijeloma zavisi i od dobre volje građana koji daju krv.

  Humanitarnu akciju su podržali brojni lokalnii preduzetnici, ali i velike srpske kompanije.

   

  Više od 100 građana i građanki prijavilo se danas da da krv na humanitarnoj akciji  „Ispružite ruku za život“  održanoj u Pančevu. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.