• ALIBUNAR: Četrnaesti Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Četrnaesti Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini otvoren je danas, 23. septembra, na izletištu Devojački bunar kod Alibunara. Tom prilikom, okupilo se oko 170 udruženja žena.

  Prvi Sajam pokrenuo je još 2009. godine Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova, povodom 15. oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena. Manifestacija se svake godine održava u drugom mestu, a njen primarni cilj je da istakne doprinos žena iz ruralnih područja Vojvodine, da promoviše njihovo kreativno stvaralaštvo, identifikuje potencijale i podrži njihov preduzetnički duh. 

  Uprkos tome što se suočavaju sa različitim izazovima modernog doba, članice udruženja se trude da sačuvaju tradiciju.

  Ovogodišnji Sajam posetili su i Verica Lazić, savetnica predsednika Republike Srbije i Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane koji je svečano i otvorio manifestaciju. 

   

  Četrnaesti Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, otvoren je danas, 23. septembra, na izletištu Devojački bunar kod Alibunara. Tom prilikom, okupilo se oko 170 udruženja žena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Svetski dan borbe protiv side obeležen i u Pančevu

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side (KOMPAS) i ove godine zanimljivim, ali i edukativnim programom tokom čitavog dana obeležava 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side.

  Pančevo: Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare

  Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare u Pančevu pokrenuta je od strane nekoliko pančevačkih udruženja, sa idejom da skrenu pažnju javnosti na stanje u kojem se nalazi Vajfertova pivara stara 301 godinu.