• ALIBUNAR: „Letnji dani“ u znaku sporta, muzike i kulinarstva

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Koncertom rumunske muzike i folklora, u organizaciji Centra za kulturu, pod pokroviteljstvom Opštine Alibunar, svečano su otvoreni „Letnji dani Alibunara 2023”. Dvosedmična manifestacija će trajati do 28. avgusta na nekoliko lokacija.

  Organizatori su za posetioce pripremili bogat kulturni, turistički i sportski program. Centralni događaj je svakako bio prve večeri, kada je održan koncert rumunske muzike u okviru kog su nastupili svi rumunski folklorni ansambli iz naselja Vladimirovac i Lokve, domaćini folklorni ansambl Alibunara, vokalna grupa iz Nikolinaca, vokalni i instrumentalni solisti kao i orkestar Centra za kulturu opštine Alibunar.

  Prema rečima direktorke Turističke organizacije Alibunar Tatjane Đurđević, s obzirom na to da se manifestacija organizuje tokom sezone godinnjih odmora veliki broj građana, koji su u poseti prijateljima i rodbini, ili su u tranzitu kroz taj kraj Vojvodine, izdvoje bar jedan dan da uživaju u programu „Letnjih dana Alibunara”.

  – Zbog toga na stojimo da program bude što raznovrsniji, i da se nađe ponešto za sve generacije – kazala je Tatjana Đurđević. – U narednim danima biće organozovan turnir u malom fudbalu, maskenbal za decu, dok najveće interesovanje očekujemo za izložbu starih zanata i domaće radinosti, kao i takmičenje u kuvanju junećeg gulaša, koje je ustaljeni deo programa svake godine.

  Prema rečima Tatjane Đurđević, kako je Alibunar u blizini Beograda, Vršca i Pančeva odlično je turistički pozicioniran i ima mnogo toga da ponudi, pa kako je istakla, „Letnji dani” su idelana manifestacija tokom koje posetioci mogu da posete i upoznaju lepote jugoistočne Vojvodine.

  Uređen rukometni teren

  Uoči „Letnjih dana Alibunara“ završena je rekonstrukcija i krečenje rukometnog terena „Tiberije Gerga i Nikolaje Bokšan“ na kom će biti održan turnir u malom fudbalu.

  Okrečeno je više od 300 metara kvadratnih tribina, ofarbana zaštitna ograda , uređene su svlačionice, pomoćne prostorije, zamenjeni, zamenjeno je osvetljenje kako na bini tako i na velikim reflektorima, zavšeni su radovi na farbanju i sanaciji bine, a uređen je i teren.  U narednom periodu biće završeni radovi na limenim konstrukcijama krova, tribinama i bini, kao i sanacija i zamena oluka.

  Danas je na programu turnir u malom fudbalu i maskenbal za decu, u nedelju, 20. avgusta, od 16 časova, biće održana izložba starih zanata, u utorak 22. i sredu 23. avgusta su zakazane polufinalne i finalna utakmica fudbalskog turnira, 25. avgusta posetioce očekuje turnir u košarci, a 26. avgust je rezervisan za takmičenje u kuvanju junećeg gulaša. Gađanje glinenih golubova, šahovski i memorijalni rukometni turnir biće održani 27. avgusta, a zatvaranje manifestacije predviđeno je za 28. u 20 časova, kada će biti održan koncert srpske muzike i folklora.

   

  Koncertom rumunske muzike i folklora, u organizaciji Centra za kulturu, pod pokroviteljstvom Opštine Alibunar, svečano su otvoreni „Letnji dani Alibunara 2023”. Dvosedmična manifestacija će trajati do 28. avgusta na nekoliko lokacija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.