• BAVANIŠTE: Druga „Jugonostalgija“ održana uz Titov slet, štafetu, pionirske marame, vojnički pasulj i Indeksovce

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Druga „Jugonostalgija“ organizovana je u četvrtak, 25. maja, u Bavaništu, uz sav kolorit iz vremena kada je taj dan slavljen kao Dan mladosti, uz slet, nošenje štafete, trobojki sa petokrakom, pionirske marame i vojnički pasulj.

  Ideja za ovaj događaj potekla je prošle godine kada su tri meštanke – Danijela Protić, Branka Marković i Tatjana Obradović – prvi put priredile ovu manifestaciju i na njihovo iznenađenje pojavilo se oko 800 posetilaca.

  Prema njihovim rečima, ove godine je, i uprkos lošem vremenu i drugim okolnostima, došlo i preko 1.000 posetilaca.

  Bilo je mnogo toga – od Titovog sleta, štafete, logorske vatre, uz koju se igralo kozaračko kolo, do vatrometa. Posebnu pažnju izazvale su urnebesna komedija Indeksovaca „Kod Tita u raju“ i nastup beogradskog benda „Republika“. 

   

  Uz dobru zabavu i muziku, bilo je domaćih kolača, kozjeg sira i neizbežnog vojničkog pasulja iz kazana. Nisu izostale ni majice, bedževi i magneti sa motivima iz vremena SFRJ, kao ni pionirske marame i zastave sa petokrakom.

  Organizatori su naveli da je ove godine oko 36 udruženja istih i sličnih shvatanja najavilo dolazak, a planirane su i organizovane i pojedinačne posete iz bivših jugoslovenskih republika, ali su zbog lošeg vremena i mitinga mnogi odustali u poslednjem momentu. 

   

  Druga „Jugonostalgija“ organizovana je u četvrtak, 25. maja, u Bavaništu, uz sav kolorit iz vremena kada je taj dan slavljen kao Dan mladosti, uz slet, nošenje štafete, trobojki sa petokrakom, pionirske marame i vojnički pasulj.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Mladi Pančevci sa psihologom na ti

  Tinejdžeri se bore sa motivacijom, ocenama, roditeljima, kontrolom impulsa i dominantno slikom o sebi i samopouzdanjem, nešto starije muče depresivnost i anksioznost, pa i ozbiljniji psihotični poremećaji.

  PANČEVO: Za požare u zimskom periodu odgovoran ljudski faktor

  Zbog neočišćenih dimnjaka, raznih grejnih tela koja opterećuju eletroinstalacije, pa i novogodišnje rasvete sumnjivog kvaliteta, u zimskom periodu povećana je opasnost od požara u stambenim objektima. Kada do njega dođe, građanima ne preti opasnost samo od otvorenog plamena, već i od dima. Pojačan oprez je neophodan jer je i dalje najčešći krivac ljudski faktor.

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Renoviranje SBPB Kovin pri kraju

  U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, renoviranje i adaptiranje objekata u SBPB „Kovin“, odvija se planiranom dinamikom.