• Danas konačni rezultati završnog ispita

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO – Na svim oglasnim tablama osnovnih škola u Srbiji danas će biti objavljeni konačni rezultati završnog ispita iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa koje su osnovci polagali od 15. do 17. juna.

  Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna.

  Raspored po školama obaviće se 4. jula, dok je 5. i 6. jul rezervisan za upis učenika u srednju školu – prvi upisni krug. Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista željasa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama, i za taj dan predviđen je i upis učenika u srednju školu.

  Redosled kandidata biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena. 

  Novina ove godine je i to što učenici koji upisuju četvorogodišnju školu moraju da imaju minimum 50 bodova sa testa i tokom školovanja.

  PANČEVO – Na svim oglasnim tablama osnovnih škola u Srbiji danas će biti objavljeni konačni rezultati završnog ispita iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa koje su osnovci polagali od 15. do 17. juna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

  Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]