• Dani berbe grožđa – Prvog dana Vršac posetilo više od 20.000 ljudi

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Jubilarni 65. „Dani berbe grožđa“ u Vršcu već prvog dana su oborili rekord. 

  Tradicionalnu manifestaciju je u petak, kada je nakon zvaničnog otvaranja koncert održala Tanja Savić, posetilo preko 20.000 ljudi.

  Očekuje se da će večeras, kada koncerte imaju Sergej Ćetković i Tropiko bend, biti još veća poseta, dok se najveća navala očekuje u nedelju, kada će pevati Zdravko Čolić.

  Među gostima ima i puno stranaca, koji su organizovano došli u Vršac. Tradicionalno, najviše je Rumuna, a došli su posetioci i iz Mađarske, Slovenije, Severne Makedonije, Republike Srpske…

  Oboren je i rekord po broju tezgi na vašarskom delu Grožđebala. Ima ih 150 sa najraznovrsnijom robom. Među njima je i 25 vinara, mahom iz vršačkog regiona.

  Takođe, oboren je i rekord po broju zainteresovanih devojaka za izbor za vinsku lepoticu, koji je održan u četvrtak, uoči Grožđebala. Prijavilo ih se 23, a organizatori su odlučili da pistom, umesto standardnih 13, prošeta 16 kandidatkinja. Za najlepšu je proglašena Milica Rajin.

  Jubilarni 65. „Dani berbe grožđa“ u Vršcu već prvog dana su oborili rekord. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Koja mesta su bezbedna za kupanje i rekreaciju

  Na osnovu Ugovora o vršenju usluge ispitivanja kvaliteta površinskih voda Tamiš, Dunav, Ponjavica, kupalište u Ivanovu, jezero u Kačarevu: zaključenog između Gradske uprave grada Pančeva i […]