• Dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Vojvodini dodeljeno 20 miliona dinara, sredstva dobilo i društvo iz Pančeva

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo upriličio je danas dodelu ugovora u vrednosti od 20 miliona dinara za programe 38 dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji AP Vojvodine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Vojvodini dodeljeno 20 miliona dinara, sredstva dobilo i društvo iz Pančeva
  Foto: APV

  Korisnicima je ugovore uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac koji je istakao da su bespovratna sredstva opredeljena za podsticanje aktivnosti značajnih da zaštitu od požara u 2024. godini.

  „Od 2019. godine, od kada je uvedena ova konkursna linija, utrošeno je 113 miliona dinara za nabavku neophodne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima“, rekao je Samolovac.

  Prema njegovim rečima, u tom periodu dobrovoljna vatrogasna društva ovim vidom podrške nabavila su više od 3.000 radnih zaštitnih uniformi.

  „Resorni sekretarijat nastaviće sa kontinuitetom finansiranja nabavke potrebne opreme, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu“, naveo je Samolovac.

  Sredstva su dobila dobrovoljna vatrogasna društva – Uzdin, Moravica iz Stare Moravice, Mokrin, Mramorak, Maronka Karolj iz Malog Iđoša , Erdevik, Matica Subotica, Gložan, Doroslovo, Pančevo, Čantavir, Novi Kneževac, Sajan, Riđica, Stapar, Stanišić, Bajmok, Horgoš, Bač, Glogonj, Pločica, Nikinci, Iđoš, Senta, Banatska Topola, Svetozar Miletić, Maradik, Bački Breg, Telečka, Sredoje Brusin iz Kumana, Crepaja, Debeljača, Dubovac, Ostojićevo, Đurađ Branković iz Kupinova, Kljajićevo, Male Pijace i Novo Miloševo.

  Dodeli ugovora je prisustvovao i podsekretar Aleksandar Panovski

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Meštani Bavaništa protiv prodaje šume na obodu sela

  Meštani Bavaništa protive se prodaji šume na 42 hektara, koja se nalazi na obodu njihovog sela, jer strahuju da bi novi vlasnik mogao da je poseče, pa bi oni ostali bez korisne zaštite od vetra, […]