• DONACIJA: Dvadeset četiri slike za pančevačku bolnicu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Predstavnici Crvenog krsta Pančevo su danas uručili donaciju, 24 slike, direktoru Opšte bolnice Pančevo Slobodanu Ovuki. Slike su namenjene ukrašavanju zidova Opšte bolnice Pančevo, a delo su članova likovne sekcije Klubova za odrasla lica, dok je jednu sliku donirao pančevački slikar Emil Sfera.

  – Na predlog Komisije za socijalnu delatnost Crvenog krsta Pančevo i uz podršku Klubova za odrasla lica iz Pančeva pokrenuta je Akcija doniranja slika za ukrašavanje prostora Opšte bolnice u Pančevu. Do sada je donirano  22 slike članova likovne sekcije Klubova za odrasla lica i pančevačkog slikara koje će od petka, 20. decembra, krasiti prostorije Opšte bolnice Pančevo.  Na ovaj način želimo da pokažemo humanizam i solidarnost građanki i građana Pančeva koji su umetnička dela koji sami stvaraju, poklonili u humanitarne svrhe, rekla nam je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo,

  Ovoga puta su to bili  slikar Emil Sfera i članice i članovi Klubova za odrasla lica iz Pančeva. Njihova umetnost stvarana emocijama koju čine prelepi pejzaži, slike cvetova u živopisnom bojama, ikone, ispuniće toplinom prostore Opšte bolnice Pančevo i sigurno doprineti dobrom ambijentu boravka pacijenata.

  – Ja i inače poklanjam slike. Do sada sam poklanjala streljani, 16 godina – svake godine po jednu sliku, pa zašto da ne i bolnici. Da malo osvežimo taj prostor i te zidove, rekla nam je Neda Pavlov, jedna od autorki.

  Direktor pančevačke bolnce, Slobodan Ovuka, zahvalio se na donaciji i rekao kako ljudi i kada su bolesni imaju potrebu za nečim lepim kao i da je ideja vredna svake pohvale i svake zahvalnosti.

  Crveni krst Pančevo pozvao je slikare da se priključe ovoj kampanji Crvenog krsta. Donacija slika bolnnici je njihova prva akcija ovakvog tipa, a namera je da se toko naredne godine nastavi kako bi se ukrasili i oplemenili prostori i drugih ustanova i institucija u našem gradu.

  Predstavnici Crvenog krsta Pančevo su danas uručili donaciju, 24 slike, direktoru Opšte bolnice Pančevo Slobodanu Ovuki. Slike su namenjene ukrašavanju zidova Opšte bolnice Pančevo, a delo su članova likovne sekcije Klubova za odrasla lica, dok je jednu sliku donirao pančevački slikar Emil Sfera.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Mladi Pančevci sa psihologom na ti

  Tinejdžeri se bore sa motivacijom, ocenama, roditeljima, kontrolom impulsa i dominantno slikom o sebi i samopouzdanjem, nešto starije muče depresivnost i anksioznost, pa i ozbiljniji psihotični poremećaji.

  PANČEVO: Za požare u zimskom periodu odgovoran ljudski faktor

  Zbog neočišćenih dimnjaka, raznih grejnih tela koja opterećuju eletroinstalacije, pa i novogodišnje rasvete sumnjivog kvaliteta, u zimskom periodu povećana je opasnost od požara u stambenim objektima. Kada do njega dođe, građanima ne preti opasnost samo od otvorenog plamena, već i od dima. Pojačan oprez je neophodan jer je i dalje najčešći krivac ljudski faktor.

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Renoviranje SBPB Kovin pri kraju

  U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, renoviranje i adaptiranje objekata u SBPB „Kovin“, odvija se planiranom dinamikom.