• GLOGONJ: Iz grada u selo zbog bezbrižnijeg života

  Jelena i Miroslav, mladi bračni par koji ima već troje dece, pre nekoliko godina su se iz Vranja preselili u Beograd gde su živeli kao podstanari. Maštali su u tome da pronađu kuću na selu gde bi se deca bezbrižno igrala u velikom dvorištu, ali nisu imali dovoljno novca da to sebi priušte. Kada je raspisan konkurs „Kuća na selu sa okućnicom” nisu se nijednog trenutka dvoumili i prikupili su svu neophodnu dokumentaciju i konkurisali su za dobijanje 10.000 evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GLOGONJ: Iz grada u selo zbog bezbrižnijeg života
  Foto: 013info

  Ispunili smo sve uslove i evo nas u našoj kući. Mnogo smo srećni, jer sad novac koji bi smo davali za plaćanje kirije ulažemo u kuću. Ne možemo da kupimo sve odjednom, ali polako kupimo jedan prozor, pa vrata, pločice i završićemo sve što treba i sve što stvorimo ostaće sutra našoj deci – kaže Jelena Stevanović iz Glogonja.

  Foto: 013info

  Stevanovići su se uselili u kuću koja je stara više od 100 godina i i ništa im nije teško da rade kako bi od nje napravili prijatan porodični kutak.

  Najvažnije im je što su u selu pronašli svoj mir.

  Ovo je mala sredina, svi se međusobno poznaju i ne može da se poredi sa Beogradom, gde vas niko i ne primećuje. Jako nam je lepo, prijateljska je atmosfera, osećamo toplinu i to je baš ono što smo tražili i nismo se nijednog trenutka pokajali što smo baš ovde došli – rekla je Jelena Stevanović.

  Jelena i Miroslav imaju Anđelu od četiri i Lazara od dve godine, a Petar koji ide u treći razred stekao je dobre drugove i drugarice u Osnovnoj školi. On voli da crta, ali ima i neobičan hobi i može da prepozna zastave skoro svih država:

  Volim da učim države i to mi je jako zanimljivo. Mnogo sam naučio o Evropi, Aziji, Africi, Americi, Australiji, a nacrtao sam i kartu Srbije sa regionima – otkrio nam je Petar.

  Grad Pančevo od početka podržava ovaj projekat i do sada je u okolnim selima nov dom za dve godine pronašlo devet porodica:

  Malo je teže pronaći za ovaj novac ovde kod nas kuću, a u ruralnim delovima Srbije je lakše.Vidimo ipak na ovom primeru da je moguće uz određena sopstvena sredstva i rad koji ljudi ulažu da se dođe do svog doma – rekao je Milenko Čučković, član GV zadužen za rad i socijalnu politiku

  Novi konkurs za kupovinu seoskih kuća do 10.000 evra raspisan je i ove godine, a Vlada Srbije za ovu namenu izdvojila je 500 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo