Hrana u Srbiji je zdrava, kvalitetna i bezbedna, a Srbija je u ovoj oblasti uskladila propise sa Evropskom unijom, poruka je sa skupa „Šta jedemo” koji je održan u Beogradu prošle nedelje.
Kako prenosti Tanjug proizvodnja hrane, prema rečima stručnjaka, jedini je deo domaće privrede već duže vreme beleži višak razmene, a bezbednost hrane je konkurentska prednost Srbije.
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković poručila je da građani Srbije jedu kvalitetnu hranu, da inspekcije sprovode redovne kontrole kako bi garantovali ispravnost proizvoda, a naši proizvođači, kako navodi, u svet izvoze kvalitetne proizvode.
Boško Gavović, generalni direktor sertifikacione kuće TMS, podsetio je da su najnovije procene da je izvozni potencijal Srbije u ovoj oblasti 10 milijardi dolara, a koristimo tri milijarde.
Domaće kompanije prepoznale su ovaj potencijal i sve više vode računa da kvalitet proizvoda bude dobar i zdravstveno ispravan.
Opširnije na linku.
Hrana u Srbiji je zdrava, kvalitetna i bezbedna, a Srbija je u ovoj oblasti uskladila propise sa Evropskom unijom, poruka je sa skupa „Šta jedemo” koji je održan u Beogradu prošle nedelje. Kako prenosti Tanjug proizvodnja hrane, prema rečima stručnjaka, jedini je deo domaće privrede već duže vreme beleži višak razmene, a bezbednost hrane je konkurentska prednost Srbije.