• Katarakta i vantelesna o trošku države

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Republički fond za zdravstveno osiguranje potpisao je prvi ugovor o upućivanju pacijenata na operaciju katarakte kod privatnika. Kako „Novosti“ saznaju, ugovor je potpisan sa Specijalnom bolnicom za mikrohirurgiju oka „Zenit”, u koju će se pacijenti sa lista čekanja za operaciju katarakte u državnim ustanovama, na kojima je oko 30.000 upisanih, upućivati na zahvat, a za to će RFZO plaćati 39.284 dinara.

  Za ugovaranje 3.000 operacija katarakte o trošku osiguranja, prema saznanjima „Novosti“ konkuriše još pet privatnih klinika s kojima će u narednom periodu, posle provere da li ispunjavaju sve tražene uslove u pogledu stručnosti, kadra i opreme, biti potpisani ugovori.

  Dr Gordana Kovačević, hirurg oftalmolog i direktorka „Zenita”, rekla je za „Novosti” da je ova bolnica RFZO ponudila da do kraja godine uradi 700 operacija katarakte, i da je za taj broj usluga potpisan ugovor.

  „RFZO će praviti spiskove pacijenata sa listi čekanja i upućivati ih kod nas. Operacije će se raditi po redosledu na tim spiskovima. Čeka se još da se u Ministarstvu zdravlja završe tehnički detalji”, kaže dr Gordana Kovačević.

  RFZO je potpisao ugovore i sa devet ginekoloških klinika, a osiguranici kojima je vantelesna oplodnja put do potomstva, sami biraju u kojoj će da urade postupak, prenose „Novosti”. Trenutno nijedan par, izuzev onih koji insistiraju da postupak obave u GAK „Narodni front”, prema evidenciji RFZO, ne čeka termin za vantelesnu oplodnju, ni u pet državnih, ni u devet privatnih klinika.

  Opširnije o ovoj temi možete pročitati na linku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]