• Makedonski izdavački centar: Povodom 16. novembra Međunarodnog dana tolerancije besplatna članarina u bilioteci

  Povodom Međunarodnog dana tolerancije – 16. novembra, novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar“ omogućila je građanima da se besplatno učlane u biblioteku ustanove ili da obnove članarinu za naredna tri meseca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Makedonski izdavački centar: Povodom 16. novembra Međunarodnog dana tolerancije besplatna članarina u bilioteci
  Foto: Unsplash

  Tolerancija predstavlja prihvatanje različitosti u najširem smislu i svest da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje. To nije izraz slabosti, popustljivosti niti je negativna osobina. Tolerantna osoba je ona koja se drži svojih uverenja, ali i prihvata činjenicu da i drugi imaju pravo na svoje mišljenje kao i pravo da bude ono što jeste. Tolerancija se mora učiti, kao što moramo naučiti i kako da sukobe mirno rešavamo jer su oni sastavni deo života svakoga od nas. Svi zajedno treba da gradimo kulturu mira, tolerancije i razumevanja, i da radimo na stvaranju otvorenog i tolerantnog društva koje uvažava različitost i svima pruža jednake šanse i mogućnosti. Podsećamo da je to dan u znaku jasno definisane politike na sprečavanju diskriminacije u društvu. Različitost je naše bogatstvo, i ne smemo dozvoliti da promovisanje nasilja i jačaanje ekstremnih organizacija budu razlog za diskriminaciju drugih i drugaccijih. Tolerancija je jedan od preduslova ekonomskog i svakog drugog napretka i ona se uči i zato je važno da se i kroz obrazovni sistem o toleranciji stalno govori. Za poštovanje drugih i drugačijih potrebna je ljudskost i dobra volja, a mi u Novinsko izdavačkoj ustanovi ,Makedonski informativni i izdavački centar“ iskreno verujemo da je imamo.
  Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar odlučila je da i ove 2023.godine, održi akciju povodom međunarodnog dana tolerancije – 16. novembra i na više mesta u centru Pančeva,Novog Sada i Beograda naši aktivisti će deliti letke i naša izdanja i promovisaćemo ovaj značajan praznik.
  Podsećamo da su proteklih godinu dana pokrenute brojne aktivnosti i inicijative koje treba da doprinesu širenju kulture ljudskih prava, isticanju značaja tolerancije, međusobnog poštovanja, dijaloga i saradnje, a mi smo kao Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar“ u mnogima i učestvovali. Smatramo da su poštovanje svih ljudi, bez obzira na versku, nacionalnu, seksualnu, rasnu ili nacionalnu pripadnost, uz uvažavanje razlika koje među nama postoje, uslov mira među ljudima, ali i stabilnosti i napretka društva u kojem živimo.Mi u Novinsko izdavačkoj ustanovi ,Makedonski informativni i izdavački centar se uvek trudimo da promovišemo fundamentalne vrednosti. Ulaganjem u ljude gradimo bolju budućnost za sve nas kao društvo, Svi koji nam se tokom dana ( 16. novembra) obrate na mejl [email protected] , na poklon će dobiti neka od naših izdanja- navodi se u saopštenju te Ustanove.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Mladi Pančevci sa psihologom na ti

  Tinejdžeri se bore sa motivacijom, ocenama, roditeljima, kontrolom impulsa i dominantno slikom o sebi i samopouzdanjem, nešto starije muče depresivnost i anksioznost, pa i ozbiljniji psihotični poremećaji.

  PANČEVO: Za požare u zimskom periodu odgovoran ljudski faktor

  Zbog neočišćenih dimnjaka, raznih grejnih tela koja opterećuju eletroinstalacije, pa i novogodišnje rasvete sumnjivog kvaliteta, u zimskom periodu povećana je opasnost od požara u stambenim objektima. Kada do njega dođe, građanima ne preti opasnost samo od otvorenog plamena, već i od dima. Pojačan oprez je neophodan jer je i dalje najčešći krivac ljudski faktor.

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Renoviranje SBPB Kovin pri kraju

  U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, renoviranje i adaptiranje objekata u SBPB „Kovin“, odvija se planiranom dinamikom.