• MILAN ZLATKOVIĆ MESAR IZ KAČAREVA: Ono što ne bih ja pojeo ne bih nikada drugome prodao (VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Milana Zlatkovića u njegovu suprugu znaju svi u Kačarevu, ali na pijaci u naselju Tesla u Pančevu. Tri decenije rada i bavljenja mesarskim poslom afirmisali su ga i van granica Banata. Brojni su njegovi proizvodi od mangulica, a  godišnja trzištu plasira nekoliko desetina tona mesa i mesnih prerađevina

    – Počeo sam da se bavim profesionalno od 92. godine . I pre toga moji roditelji su se bavili mesarstvom, ali ne tako ozbiljno kao što sad ja radim, kaže Milan.

    Svinjama se snabdeva sa poznatih farmi

    Imamo dve mini farme mangulica, u Gaju i Beloj Crkvi, a nabavljam i iz Subotice, sa Zasavice iz Smederevske Palanke. Imam ljude koji me snabdevaju. Jednostavno, čvaraka ne sme da fali nikada, kaže Milan Zlatković.

    Najbitnije sačuvati robu da bude sveža i kvalitetna.

    – Mi radimo na starinski način. Slanina u salamuri mora da odstoji bar tri nedelje, meso 15 dana, da se suši na drvetu. Ja sušin najčešće na trešnjinom drvetu, otud ta boja i poseban ukus, objašnjava Zlaja.

    Sa plasmanom robe on nema problem

    – Ja polazim od sebe. Ono što ja ne bih pojeo ne bih nikada drugome prodao. Tako da gledam da to bude sveže, kvalitetno, dobro odrađeno. I nemam problem s plasmanom. Sve što proizvedem to i prodam. Plasiram je po celoj Srbiji ide čak za Crnu Goru nose I naši ljudi u inostranstvo, ali najviše se prodaje u Pančevu, ističe Milan Zlatković

    U toku su pripreme i za ovogodišnju Slaninijadu.

    – Što se tiče slaninijade ovako se za nju pripremam poslednih 15 godina. Radim samo  domaću robu isključivo na starinski način.  Baziram se na mangulice i konjsko meso -konjske kobasice. Uz to radim i normalne svinje jer imam takvo tržište.  Za Slaninijadu spremim od 4 do 6 tona mesa.

     

    Ppogledajte prilog o Milanu Zlatkoviu iz emisije „Je l’ rodilo“.

     

     

     

     

    Milana Zlatkovića u njegovu suprugu znaju svi u Kačarevu, ali na pijaci u naselju Tesla u Pančevu. Tri decenije rada i bavljenja mesarskim poslom afirmisali su ga i van granica Banata. Brojni su njegovi proizvodi od mangulica, a  godišnja trzištu plasira nekoliko desetina tona mesa i mesnih prerađevina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Red vožnje Pantransporta tokom praznika

    Pantransport će od sutra, 1. maja, zaključno sa ponedeljkom, 6. majem, svoje polaske na svim međumesnim i gradsko - prigradskim linijama obavljati prema režimu reda vožnje za nedelju i dane […]

    PANČEVO: Kako da proverite da li ste na biračkom spisku

    Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 2. juna 2024. godine održati izbori za odbornike Skupštine grada Pančeva, izložen je na uvid u Gradskoj upravi […]